Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Ізмаїльському районі порахували, скільки закладів освіти розпочнуть навчальний рік в очному форматі

0 коментарів 11529 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


2 вересня цього року починається новий навчальний рік. І наразі в Ізмаїльському районі нараховується 141 заклад освіти. Скільки з них розпочне заняття в шкільних стінах, розповіли в Ізмаїльській державній районній адміністрації, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


За наданою інформацією, закладів загальної середньої освіти (ЗЗСО) в районі налічують 66. А закладів дошкільної освіти (ЗДО) – 64.

57 (86+%) ЗЗСО будуть працювати в очному та змішаному форматах. 45 (70+%) ЗДО будуть працювати в очному форматі.

Загальну середню освіту наразі здобувають 22559 учнів. Дитсадочки відвідують 5470 вихованців. Функціонують 11 закладів позашкільної освіти.

В Ізмаїльській міській територіальній громаді очно будуть працювати 11 з 13 ЗЗСО та 6 з 17 ЗДО.

В Сафʼянівській сільській територіальній громаді очно будуть працювати всі 16 ЗЗСО і 14 ЗДО.

В Суворовській селищній територіальній громаді очно будуть працювати 5 з 6 ЗЗСО і 5 з 6 ЗДО (в Острівнянському ЗЗСО освітній процес планують розпочати з 01.10.2024 після закінчення ремонтних робіт)

В Ренійській міській територіальній громаді очно будуть працювати 12 з 13 ЗЗСО і 7 з 10 ЗДО.

У Вилківській міській територіальній громаді 2 з 6 ЗЗСО (4 заклади планують брати участь в експериментальному проєкті «лего-блоки») і 3 з 5 ЗДО.

В Кілійській міській територіальній громаді будуть працювати 11 з 12 ЗЗСО (ОЗО «Кілійський ЗЗСО № 4» працюватиме очно за умови посилення конструкцій, де буде розташоване найпростіше укриття) і 10 з 12 ЗДО.

На підставі чинного законодавства, з метою забезпечення основного права дітей з особливими освітніми потребами, наразі в кожній територіальній громаді створені інклюзивні класи для осіб з особливими освітніми потребами.

Наразі розглядається можливість продовжити очне навчання в закладах освіти за правилом “двох стін”, особливо це важливо для громад, де неможливо побудувати укриття через високий рівень ґрунтових вод.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x