Дякуємо, що читаєте нас українською💪

В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників

0 коментарів 7344 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У ці останні серпневі дні Одещина відзначає 80-ту річницю визволення від нацистських загарбників у Другій світовій війні. Для Болграда – це 25 серпня, Ізмаїла – 26-те. І останнім населеним пунктом Одеської області, який набув свободи, завдяки блискуче проведеній Яссько-Кишинівській операції, стало село Владичень – нині Болградської громади. Сталося це 27 серпня 1944 року. З цієї нагоди сьогодні в даному населеному пункті відбувся тематичний захід, на якому побувала й кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Данину пам’яті визволителям прийшли віддати голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, секретар Болградської міської ради віра Ніколаєнко, керівник ГО «Організація ветеранів» Болградської міської ОТГ Олександр Луценко, працівники культури, педагоги, учні, мешканці села.

З нагоди цієї знаменної дати в історії нашого краю вони поклали квіти до пам’ятного знаку на честь визволення села Владичень та хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув під час вигнання нацистських загарбників з території Одещини вісім десятків років тому.

«Сьогодні ми відзначаємо 80-ту річницю визволення Одеської області від нацистських окупантів. Цю визначну історичну подію ми офіційно вшановуємо з 2004 року розпорядженням голови Одеської обласної державної адміністрації. Неможливо переоцінити величезний внесок воїнів та захисників у визволення області, їх відвагу та доблесть, мужність та патріотизм. На жаль, багато хто віддав своє життя за наше майбутнє. Поки ми будемо пам’ятати про їх героїчні подвиги, вони будуть жити у наших серцях! Вічна пам’ять загиблим героям! Миру і злагоди вам, друзі. Сердечна подяка та вічна пам’ять загиблим визволителям!”, – зазначив у своїй промові голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв.

Своїми недитячими спогадами про ці події поділилася ветеран освіти, мешканка села Владичень Лідія Купцова.

«Я була маленькою дитиною, але пам’ятаю досі, як це було жахливо, як обіймав мене батько, коли зрозумів, що не дісталася загарбникам, що тоді окупували північ Одещини, де я народилася й росла. Нехай це не повторюється, нехай закінчиться війна, що наразі триває в Україні, нехай батьки будуть зі своїми дітьми», – побажала жінка.

Завершився мітинг зворушливою піснею «Журавлі» у виконанні культорганізатора КЗ «Центр культури та дозвілля» села Владичень Тетяни Колевої.

В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників В Болградській громаді відзначили 80-ту річницю повного визволення Одеської області від нацистських загарбників

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x