Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Вайбері поширюється нова атака: що варто знати, аби убезпечити себе

0 коментарів 16173 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У месенджері Viber поширюється нова атака, за допомогою якої зловмисники намагаються зламати акаунти українців. Про це попереджає Лабораторія цифрової безпеки, передає “Бессарабія INFORM”.


Як зазначається, багато користувачів месенджера почали отримувати сповіщення про заблоковану спробу входу в їх акаунт Viber з пристрою Android.

Користувачі, у яких була налаштована двофакторна автентифікація та вказана пошта для відновлення, отримали сповіщення на імейл, інші ж отримали його в застосунку Viber.

Аби убезпечити себе, варто виконати наступне:

— Відкрийте застосунок Viber.
— Перейдіть на вкладку “Додатково” і виберіть “Параметри”.
— Зайдіть у розділ “Конфіденційність”.
— Натисніть на пункт “Двоетапна перевірка”. Якщо вона увімкнена, вам більше нічого не потрібно робити. Якщо ви ще не налаштували її, обов’язково зробіть це, слідуючи інструкціям на екрані. В такому разі, навіть якщо зловмисники знатимуть ваш номер, вони не зможуть увійти до акаунта.

Окрім того, фахівці рекомендують перевірити відкриті сесії, тобто на яких пристроях ви залогінені у свій акаунт Viber.

Для цього перейдіть у “Параметри” > “Обліковий запис” > “Компʼютер і планшети”. Якщо ви побачите там підозрілі сесії, завершіть їх.

Варто підкреслити, що зловмисники не зможуть прочитати ваші особисті чати, навіть якщо увійдуть, оскільки Viber використовує шифрування, яке зберігає повідомлення лише на вашому пристрої, а не на своїх серверах, звідки їх можна було би завантажити. Однак доступ до акаунта означає, що невідома особа може надсилати від вашого імені повідомлення вашим контактам.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x