Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Розлючені батьки та влада, що розводить руками: досі невідомо, чи запрацює найбільша школа Арцизу

0 коментарів 67311 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Найбільша за чисельністю школа міста Арциз б’є на сполох. Учні, вчителі, батьки занепокоєні, адже, згідно з проєктом постанови Уряду, школи, де в якості укриття використовується “правило двох стін”, не зможуть прийняти учнів першого вересня. З приводу цієї ситуації сьогодні, 19 серпня, в стінах закладу зустрілися представники батьківських комітетів, адміністрації міста та школи. Про що говорили, та як будуть розв’язувати проблему ліцею №5 – розповість “Бессарабія INFORM”.


Про невідповідність укриттів за “правилом двох стін” та про перенесення строків здачі укриття до січня 2025 року, яке будується для ліцею №5, “Бессарабія INFORM” вже повідомляла  раніше. Будівництво ліцею зупинилося на етапі облаштування. Оскільки роботи з облаштування укриття фінансуються з коштів державного та обласного бюджетів, а замовником робіт є Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації, то місцева влада не в змозі вплинути на ситуацію.

Що ж стосується проєкту постанови про заборону навчальним закладам приймати учнів без спеціалізованих укриттів — ситуація теж незрозуміла. Чіткої заборони немає – і дозволу теж. За два тижні вже починається новий навчальний рік, а деякі навчальні заклади, на кшталт Арцизької п’ятої школи й досі у “підвішеному” стані.

Але як же бути учням та батькам в новому навчальному році? Батькам було запропоновано писати колективного листа на ім’я губернатора Одеської області з проханням допустити до навчання учнів ліцею. Ідею батьки підтримали одноголосно, але, на жаль, написання листа не дає жодних гарантій на те, що питання вирішиться на користь школярів.

Обговорювання були дуже емоційними: від пропозицій прийняти школярів в інших школах громади в другі зміни – до погроз перекриття доріг, якщо діти не підуть до школи.

В коментарі кореспондентці “БІ” голова громади Сергій Парпуланський розповів, що рішення по кожній школі окремо буде прийнято в районній раді. Під час спілкування з головою районної ради пан Сергій попросив, щоб його запросили на комісію, яка буде розглядати ситуацію з Арцизьким ліцеєм №5. Очільник Арцизької громади пообіцяв зробити все можливо, щоб учні першого вересня прийшли до рідної школи.

Допоки достеменно не відомо, що чекає на Арцизький ліцей №5 у вересні. “Бессарабія INFORM” буде і надалі слідкувати за ситуацією.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x