Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Портова інфраструктура Одещини отримає мільйони від ЄС

0 коментарів 24246 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями український Уряд ухвалив рішення, яке дозволить залучити 50 млн євро підтримки від ЄС на ремонт та розвиток української портової інфраструктури. Таку новину озвучив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає “Бессарабія INFORM”.


Прем’єр-міністр зазначив, що робота українського морського коридору продовжує залишатись одним з ключових питань. Він підкреслив, що за 11 місяців його функціонування вантажообіг в портах Великої Одеси склав 60 млн тонн. Майже 41 млн тонн — це експортоване продовольство.

Як було зазначено, це стало можливим завдяки успіху українських Сил оборони в Чорному морі, завдяки програмам підтримки експорту і завдяки страхуванню воєнних ризиків.

Додамо, що загалом експорт агропродукції морем у липні зріс на 57% в порівнянні з минулим роком. Зокрема, тенденція до збільшення поставок у напрямку Молдови продовжується завдяки рішенню уряду країни щодо тимчасового звільнення від фітосанітарної перевірки на українське зерно.

Як зазначають спеціалісти, у портах Великої Одеси за 14 днів липня показник добового вивантаження вагонів зменшився на 45% у порівнянні з першою половиною червня і сягнув позначки 700-800 вагонів за добу. Проте вже наприкінці липня кількість вагонів, що рухаються у даному напрямку, зросла на 21% до 3907 вагонів.

А от у річкових портах вивантаження вагонів за аналогічний період впало втричі — до 40 вагонів за добу.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x