Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У МОЗ спростували російський фейк про нашестя отруйних павуків в Україні

0 коментарів 19656 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Міністерстві охорони здоров’я України спростували фейк, який розповсюджує російська пропаганда, про начебто нашестя в нашій державі отруйних павуків. Причому ця «епідемія», мовляв, походить з тих самих американських біолабораторій, звідки вилітали бойові голуби. Більш того, виявляється, що в Україні справжній апокаліпсис: вже є кілька смертей, і маса людей потрапила до лікарень. Про це, посилаючись на МОЗ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Проте реальність, як завжди, набагато прозаїчніша. Жодного масового звернення по меддопомогу через павуків не було. Єдиний випадок – укус павука каракурта в Одеській області. Постраждалий наразі отримує необхідну допомогу в лікарні, і його стан стабільний.

Нагадаємо, як писала «БІ», 24 липня медики Болградської центральної районної лікарні надали необхідну допомогу 72-річному мешканцю Болградщини, якого укусив каракурт – вид павуків з роду чорних вдів.

Також зазначається, що цьогорічна спека дійсно активізувала павуків, але не більше того. Летальних випадків не було. Тож, якщо вам раптом «пощастить» зустрітися з отруйним павуком, не панікуйте – просто зверніться до медиків. Випадки, коли укуси найотруйнішого павука в Україні призводять до смерті, практично не трапляються.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x