Дякуємо, що читаєте нас українською💪

У Білгороді-Дністровському планують придбати сміттєвоз у лізинг: чим обумовлена необхідність, та чи вплине це на тарифи

0 коментарів 13554 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Комунальне підприємство Білгорода-Дністровського «Автотранссервіс» планує придбати новий сміттєвоз за 3мільйони гривень у лізинг. Про це стало відомо 15 липня під час позачергового засідання сесії міської ради, повідомляє «Бессарабія INFORM».


У позачерговому засіданні сесії Білгород-Дністровської міської ради взяли участь 22 депутати на чолі з міським головою.

Серед додаткових питань порядку денного було обговорення надання дозволу КП «Автотранссервіс» на укладання договору фінансового лізингу з кредитування з метою купівлі сміттєвоза.

Як зазначив міський голова Віталій Граждан, вперше за історію свого існування комунальне підприємство стало спроможне придбати спецтранспорт за власні кошти.

“Є велика необхідність закупити нову техніку з великим баком та великим ступенем стиску, для того, аби могли туди завантажити сміття та вивезти на велику відстань. Приблизно одну-дві ходки треба буде робити щодня”, – зазначив мер. 

За словами Віталія Граждана, місто стикнулося з проблемою вивозу сміття, і наразі укладено договір з компанією, яка надає послуги з вивезення у населеному пункті, який знаходиться на відстані близько 90 кілометрів від Білгорода-Дністровського.

«Три-чотири місяці тому перестало працювати сміттєзвалище, яке знаходиться у селі Абрикосове, у зв’язку з тим, що вони не виконували вимоги по екології. Наше місто залишилося без сміттєзвалища. Виникла така проблема. Ми спілкувалися з різними представниками сміттєзвалищ і наразі місто уклало договір  на вивезення сміття до сміттєзвалища у Великодолинському у необмеженій кількості. Ближче, ніж у Великодолинському, до нас немає жодного сміттєзвалища, яке б приймало такі об’єми сміття. 

Під час обговорення даного питання в однієї з депутаток міської ради Ксенії Соколенко виникло питання щодо можливого корегування тарифів на вивіз сміття у зв’язку зі збільшенням навантаження на підприємство. За словами мера Аккермана, вивезення сміття майже за сто кілометрів від міста не вплине на суму, яку наразі сплачують городяни.

“Ми провели певні заходи на підприємстві, і навіть така велика відстань не вплине на тарифи. Більш того, “Автотранссервіс” буде мати можливість купувати за свої кошти без допомоги міської ради і техніку, і баки, і ще вживати заходи щодо розвитку підприємства”, – підкреслив Віталій Граждан.

Зауважимо, після нетривалої дискусії депутати підтримали це питання.

Про інші рішення депутатів Аккермана “БІ” розповість згодом.

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x