Робили селфі на фоні військових та медичних об’єктів: в Одесі викрили трьох жінок-коригувальниць

0 коментарів 11016 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одесі викрили агентурну мережу, до складу якої входили три мешканки міста віком від 19 до 23 років, котрі працювали у місцевій кав’ярні. За вказівкою російської спецслужби вони готували масований ракетно-дроновий удар по військовій інфраструктурі обласного центру. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Управління СБ України в Одеській області та Одеську обласну прокуратуру.


За інформацією правоохоронців, організатором агентурної мережі виявилася 23-річна місцева жителька.  До злочинної діяльності, за вказівкою куратора, вона залучила двох своїх подруг, які також підтримували дії агресора.

Як зазначили у СБУ, щоб встановити координати потенційних цілей, фігурантки обходили місто під виглядом дружніх прогулянок.

“У разі виявлення «потрібного» об’єкта, агентки фотографувались на його фоні, зокрема робили селфі з прив’язкою до місцевості. Найбільше ворога цікавили локації військкоматів та медустанов, де проходять лікування українські захисники. Також фігурантки намагалися виявити бойові позиції підрозділів ППО та берегової охорони, які обороняють місто з повітря та морської акваторії”, – йдеться у повідомленні.

Отримані відомості агентки месенджером відправляли своєму куратору з фсб. Для конспірації під час листування вони ховалися за вигаданими нікнеймами, а також використовували анонімний чат.

Робили селфі на фоні військових та медичних об’єктів: в Одесі викрили трьох жінок-коригувальниць

Робили селфі на фоні військових та медичних об’єктів: в Одесі викрили трьох жінок-коригувальниць

За кожне виконане завдання фігурантки отримували від рф грошову «винагороду». Крім того, агентки просили окупантів про «своєчасну евакуацію» та працевлаштування в одну з російських спецслужб. За свою «роботу» жінки встигли отримати лише 500 доларів США.

“Учасники мережі встигли проінформувати окупантів про щонайменше 7 об’єктів”, – повідомили у прокуратурі.

Агенток затримали під час того, як вони збирали інформацію про місце розташування одного з військових підрозділів. Вилучено мобільні телефони з доказами їх розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Наразі за клопотаннями прокурорів їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Їм загрожує довічне ув’язнення.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x