Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На українському ринку почала діяти заборона на реалізацію тютюнових виробів з добавками

0 коментарів 22059 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відучора, 11 липня, на українському ринку почала діяти заборона  на продаж тютюнових виробів, що містять добавки. До цього моменту така продукція могла реалізуватися за умови, що вона була введена в обіг до 11 липня 2023 року. Про це, посилаючись на Держпродспоживслужбу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Тож тепер в Україні заборонена реалізація тютюнових виробів, що містять такі речовини: кофеїн; таурин чи інші добавки і стимуляторні сполуки, що асоціюються з енергійністю та/або життєвою силою; добавки, що мають властивості робити викиди кольоровими; добавки, що полегшують вдихання диму або засвоєння нікотину.

Окрім того, до цього списку входять: сигарети, в яких рівні викиду в диму однієї сигарети перевищують: нікотину – 1 мг, смоли – 10 мг, монооксиду вуглецю – 10 мг; сигарети та тютюн для самокруток, що містять смако-ароматичні добавки у будь-яких компонентах; тютюн для перорального вживання.

Також з 11 липня заборонений обіг тютюнових виробів та електронних сигарет з медичними попередженнями споживачів, які не відповідають вимогам законодавства.

«Проте, тимчасово, на період дії воєнного стану, дозволяється імпорт та реалізація тютюнових виробів, віднесених до кодів 2402 20 90 20 та 2403 99 90 10 згідно з КТ ЗЕД, з медичними попередженнями споживачів, відмінними від визначених законодавством», ─ йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі нагадали, що з квітня 2023 року відновлено контроль за дотриманням антитютюнового законодавства. Підставами для проведення позапланових перевірок є також і звернення споживача.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x