На Одещині затримали прикордонника, який за 12 тисяч доларів організував незаконний перетин державного кордону

2 коментаря 225801 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На Одещині затримали заступника начальника відділу прикордонного загону ДПСУ. Йому повідомили про підозру за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Південного регіону.


Прикордонник у грудні 2023 року розробив схему переправлення військовозобов’язаних через державний кордон, оминаючи офіційні пункти пропуску. До такої протиправної діяльності він також залучив цивільних, які мали підшукувати осіб призовного віку, які планують виїхати за межі України. Такі «послуги» організатор оцінював у шість тисяч доларів США.

За розробленим планом, співучасник на власному авто повинен був перевезти осіб або ж знайти іншого «перевізника», який буде підвозити бажаючих до кордону у попередньо визначене місце. Через іншу особу мали отримувати частину грошових коштів, а надалі уже на іншому транспорті відбувалось безпосереднє перевезення через державний кордон поза межами пунктів пропуску. Після перетину відбувався кінцевий розрахунок.

Правоохоронці задокументували незаконний перетин кордону таким чином щонайменше двома військовозобов’язаними особами. За свої «послуги» зловмисники одержали грошові кошти у сумі 12 тисяч доларів.

«Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, встановлюються особи, причетні до вчинення злочину. Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – Управління СБ України в Одеській області, ГВ ВВБ «Південь» ДПС України», ─ йдеться у повідомленні спецпрокуратури.

На Одещині затримали прикордонника, який за 12 тисяч доларів організував незаконний перетин державного кордону

 

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Сергій
Сергій
2 дней назад

Прізвище підара чого не пишете?

Мирослава
Мирослава
19 часов назад

Та відкрийте кордони, скільки можна писати про ті схеми та корупцію. Два роки одне й те саме… Або офіційно прийміть на законодавчому рівні платний виїзд чоловіків за ті ж 5-6тис.доларів але в бюджет країни (а не в кишені посадовців)!

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x