Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Громадянин з Закавказзя незаконно заробляв на Одещині: тепер відповідатиме перед судом

0 коментарів 14445 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Іноземець, який проживає в Одесі, вирішив заробляти на ухилянтах, сприяючи незаконному переправленню їх за кордон шляхом виготовлення документів про непридатність до військової служби. Для реалізації плану зловмисник вступив у змову з наразі невстановленими особами. Чоловіків призового віку, що бажали покинути країну, він підшукував серед своїх знайомих. Послуги, які їм пропонував, оцінював у чотири тисячі доларів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


У ході проведення подальших слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували, як іноземець двічі зустрівся з 31-річним одеситом і отримав від нього завдаток у сумі 3000 доларів.

На стадії виготовлення обіцяних документів у зловмисника виникли деякі труднощі і  він запропонував «клієнту» оформлення пакету документів щодо волонтерської діяльності, за якими він так само міг би безперешкодно перетнути державний кордон України. Правопорушника затримали «на гарячому» під час отримання від одесита залишку коштів та передачі йому обіцяних документів.

Викрили та задокументували протиправну діяльність громадянина однієї з країн Закавказзя слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

На підставі зібраних доказів, ми під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили іноземцю про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України шляхом надання засобів, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі ми встановлюємо інших осіб, причетних до скоєння даного злочину. Слідчі дії тривають”, – розповів слідчий у справі Вадим Джміль.

Громадянин з Закавказзя незаконно заробляв на Одещині: тепер відповідатиме перед судом

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x