“Прокурор громади”: в Одеській області відбулась міжнародна зустріч стосовно реалізації соціального проєкту

1 коментар 8991 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Нещодавно керівник Одеської обласної прокуратури Ігор Домущей провів зустріч із представниками Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Дайян Рейндерс, Карі Ламбергом, а також радником Генерального прокурора Романом Шпиркою. Під час цієї зустрічі були обговорені практичні аспекти реалізації проєкту “Прокурор громади” на Одещині, а також здійснено ознайомлення із досвідом взаємодії прокуратури Бельгії з органами поліції та громадами у сфері кримінальної превенції. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеську обласну прокуратуру.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про подальше співробітництво та можливість впровадження найкращого досвіду європейських країн, щодо взаємодії з громадськістю, використанні людиноцентричних підходів у діяльності з протидії злочинності.


Нагадаємо, що проєкт «Прокурор Громади» був анонсований влітку минулого року генеральним прокурором України Андрієм Костіним. Проєкт являє собою нову ініціативу, спрямовану на практичне втілення основного  принципу: в центрі роботи прокурорів та правоохоронців — інтереси людини, щонайперше — її безпека.

Суть проєкту полягає в наступному: окремі прокурори в регіонах стануть «прокурорами громад». Їх визначатимуть серед тих, хто вже працює на місцях, для них буде проведено додаткове навчання. Частину свого робочого часу вони приділятимуть таким функціям:

– аналіз причин злочинності, вдосконалення шляхів протидії злочинам;
– запровадження людиноцентричного підходу в роботі;
– збір інформації про потреби і запити громади;
– розробка комплексних механізмів для посилення безпеки громади спільно з місцевою владою, поліцією та іншими зацікавленими органами чи організаціями;
– взаємодія з громадськими організаціями та медіа;
– змістовніше інформування про результати роботи.

Ініціатори проєкту вважають, що завдяки такій співпраці будуть сформовані адаптивні безпекові стратегії, які враховуватимуть особливості кожного регіону чи окремої громади.

"Прокурор громади": в Одеській області відбулась міжнародна зустріч стосовно реалізації соціального проєкту

"Прокурор громади": в Одеській області відбулась міжнародна зустріч стосовно реалізації соціального проєкту

"Прокурор громади": в Одеській області відбулась міжнародна зустріч стосовно реалізації соціального проєкту

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
юрий
юрий
6 дней назад

ще намагаються громадам навязати чергових злодюг..прокурор-зазвичай покриваэ злодыъв та мафыю.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x