Поки українці потерпають без світла, чиновники “Укренерго” під час війни витратили майже 50 млн грн на подорожі

0 коментарів 23544 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З часу повномасштабного російського вторгнення чиновники “Укренерго” витратили з державного бюджету України майже 50 млн грн на відрядження. Такі дані оприлюднили Opendatabot та Prozorro, про що розповіли у Комерсант український, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Всі туристичні послуги державній компанії надає агентство “Елегант тревел”, яке, відповідно, і було постійним переможцем у всіх тендерах щодо надання туристичних послуг для “Укренерго”.

Останній тендер, який відбувся наприкінці минулого року, був проведений на 32 млн грн. За такі гроші “Укренерго” купила у “Елегант тревел”: 2000 залізничних та авіаційних квитків, витративши на це понад 6 млн грн; 8710 проживань в готелі майже на 25 млн грн; 50 трансферних послуг за 153 тис. грн; 600 страхувань на 225 тис. грн; 100 міжрегіональних перевезень за 306 тис. грн; також кошти були витрачені на комісійні винагороди.

Згідно з розкритим тендерним протоколом, “Елегант тревел“ – єдина компанія, яка подавала свою пропозицію для співпраці з “Укренерго”. Водночас з приводу проведеного тендеру було зафіксоване звернення до Держаудитслужби від Бритавської Катерини Сергіївни, яка закликала чиновників брати приклад з військовослужбовців та витрачати власні, а не державні кошти.

Відповідь від Держаудитслужби на таке звернення і досі не надійшла.

За час повномасштабного вторгнення саме з “Елегант тревел” “Укренерго” провело ще 2 тендери – один на понад 11 млн грн і другий на понад 7 млн грн.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x