Отримав команду “стріляй”: суд відправив у тюрму вбивцю мешканця Кілії на озері Китай

1 коментар 78786 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На минулому тижні суд виніс вирок 32-річному вбивці, який 25 травня минулого року застрелив мешканця міста Кілії на озері Китай. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” за матеріалами справи. 


Як ми повідомляли, на наступний день після скоєння злочину, близько 17 години, група з трьох осіб, два рибалки та представник власника озера, обстежували водойму на предмет знаходження у воді заборонених знарядь лову риби. Раптом по плавзасобу почали стріляти з моста, на якому знаходилася група людей. Кулю отримав 47-річний мешканець Кілії, який помер до приїзду швидкої допомоги. Без батька залишилися двоє дітей.

Неподалік від місця злочину правоохоронці, що прибули на виклик, побачили двох чоловіків в стані алкогольного сп’яніння. З’ясувалося, що роковий постріл здійснила третя особа – їхній 31-річний (на той час) товариш, який залишив місце злочину, проте оперативно був знайдений і заарештований.

Менш як рік знадобилося обвинуваченню, аби довести судову справу до кінця.

Обвинувачуваний є уродженцем села Червоний Яр (нині Кілійської громади), одружений, має на утриманні двох малолітніх дітей, має середню освіту, офіційно не працює.

В ході досудового розслідування було встановлено, що 25 травня близько 17:20 чоловік, перебуваючи на мосту за 500 метрів від села Червоний Яр, привселюдно, демонстративно, з хуліганських мотивів взяв до рук пневматичну зброю, виготовлену промисловим способом, та здійснив один прицільний постріл в людей, які плили у човні по водоймі під міст, в результаті чого спричинив одному з них сліпе кульове поранення грудної клітки з множинними травмами внутрішніх органів (міжреберних м`язів, пристінкової плеври, тканини правої легені, навколосерцевої сумки та серця), що спричинило масивну внутрішню кровотечу та зупинку серця. З висновку експерта, який оглядав тіло, стало відомо, що безпосередньою причиною смерті став шок, який пов’язаний з пострілом.

У судовому засіданні обвинувачуваний винним себе не визнав. Розповів, що того дня він поїхав на рибалку з товаришем. Дорогою заїхали до нього додому, де він взяв “воздушку”, придбану в інтернеті чотири роки тому, та закинув її до автомобіля. Не заперечував чоловік лише те, що рибалив він забороненим знаряддям лову – павуком. Упродовж дня чоловік вживав вино. Раптом почався дощ. Побачивши, що до мосту, на якому орудували він та інші браконьєри, пливе човен, він звернув увагу, що в одного з пасажирів був пістолет. Він попросив товариша принести йому зброю, аби “похизуватися перед чоловіками”, але був упевнений, що вона не заряджена. Далі він побачив, що чоловік з пістолетом направив його вгору.  Чи міг він натиснути на курок “воздушки”, чоловік не пам’ятає, а пострілу не чув, адже дуже гучно ревів мотор.

Далі підсудний кинув пневмат в автівку та поїхав до села. Там він залишив зброю у будинку свого однокласника, попросивши його матір її занести, адже подумав, що чоловік з човна викличе поліцію, яка її конфіскує. Далі за ним приїхали правоохоронці.

Свідчення дав свідок, який знаходився у човні. Він розповів, що був добре знайомий з померлим, адже з 1998 року вони працювали разом на озері рибалками, крім того, об’їжджали озеро та слідкували, аби ніхто не виловлював рибу незаконним способом.

За декілька днів до вбивства постраждалому приходили повідомлення з погрозами за діяльність від товариша вбивці, адже він прибирав сітки, які той ставив. З човна свідок побачив, що саме особа, яка писала погрози, принесла обвинувачуваному зброю. В день вбивства постраждалий сидів за кермом човна. Після закликів від когось з присутніх “стріляй” пролунав постріл, постраждалий сповістив, що в нього влучили, а невдовзі помер.

Представник власників озера, який був третім на човні, зазначив, що з плавзасобу під час інспекції побачив на мості багато людей та запевнив суд, що команду “стріляй” надав чоловік, який приніс рушницю. З ним він  раніше вже стикався, адже той постійно ловив рибу забороненими знаряддями лову. Перед вбивством він висловлювався в їхню адресу нецензурною лайкою та жбурляв каміння.

Факт жбурляння каміння і піднесення рушниці свідок, на якого вказали чоловіки, не заперечив. Каже, що зброю в нього попросив обвинувачуваний, а навіщо – не задумувався. Він встиг лише побачити, що товариш поклав її на перила моста дулом у бік човна. Тим часом він відволікся, адже побіг на іншу сторону споруди, звідки кидав в човен каміння. Несподівано для нього катер розвернувся та поплив у зворотному напрямку. В ньому лежав чоловік. Далі він продовжив випивати з товаришами на місці, аж поки не приїхала поліція.

Суд, зваживши усі обставини, свідчення та докази, встановив, що злочин є навмисним вбивством з хуліганських мотивів. Свідчення підсудного суд не сприйняв, адже вирішив, що вони є завідомо неправдивими, аби уникнути тюрми. На основі свідчень та доказів його провина була повністю доведена.

Чоловіка засудили до 13 років в’язниці, залишивши незмінним запобіжний захід до набрання вироком законної сили. Також з нього буде стягнуто 6 692 гривні на експертизи, що були проведені в ході досудового слідства.

Вбивця має право на оскарження вироку упродовж 30 днів.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Никушор
Никушор
1 месяц назад

всех ворюг-охранников озера – судить.

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x