Дякуємо, що читаєте нас українською💪

На острові Єрмаків народились дикі лошата

0 коментарів 29268 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


 Дикі коні, які були випущені тут кілька років тому, чудово почуваються, і цьогоріч у стаді відбулось велике поповнення. Близько 15 чарівних лошат насолоджуються пишною молодою травою на острові. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Rewilding Ukraine.

Нагадаємо, у грудні 2020 року на два острови в українській частині регіону дельти Дунаю були випущені два стада з 40 диких тарпановидних коней. Тварини, яких перевезли з Латвії наприкінці жовтня, вже кілька років поспіль перебувають у дикій природі та сприяють відновленню екосистем шляхом природного випасу та удобрення.


На відміну від великої рогатої худоби (наприклад, буйвола), який активно об’їдає кущі та невеликі деревця, коні більше пасуться на траві та низькій рослинності. Таким чином, сукупний вплив диких биків і коней на ландшафти більший, ніж вплив лише одного виду травоїдних.

Вплив випасання коників, випущених на острів Єрмаків, також посилюється тим фактом, що тварини заходять далі у воду, ніж буйволи. Аналіз супутникових знімків показав, що рослинність на острові стала більш різноманітною порівняно з минулим роком. Це може бути пов’язано із поверненням (реінтродукцією) диких коней та буйволів, але це ще потребує перевірки за допомогою безпілотників та подальшого моніторингу.

На острові Єрмаків народились дикі лошата
На острові Єрмаків народились дикі лошата
На острові Єрмаків народились дикі лошата
guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x