Мешканець Татарбунарів незаконно наловив скатів та крабів на десятки кілограмів

0 коментарів 15120 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Прикордонники викрили правопорушника поблизу села Приморське Лиманської територіальної громади, у прибережній акваторії Чорного моря,  що входить у межі  Національного природного парку “Тузлівські лимани”. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Головне управління Нацполіції в Одеській області. 


Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції попередньо встановила, що 57-річний житель Татарбунарів на гумовому човні здійснював вилов забороненим знаряддям лову. У рибалки було вилучено плавзасіб, дві ліскові сітки загальною довжиною 140 метрів, а також морських скатів та крабів загальною вагою понад 25 кілограмів. Незаконний улов поліцейські передали на зберігання спеціалізованому підприємству.

За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку ми вирішуватимемо питання про повідомлення фігуранту про підозру. Правопорушнику може загрожувати штраф від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк. Досудове розслідування триває“, – зазначив т.в.о. начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Нагадуємо, що з 1 квітня 2024 року в Україні на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів набрала чинності щорічна нерестова заборона на вилов біоресурсів.

Мешканець Татарбунарів незаконно наловив скатів та крабів на десятки кілограмів

Мешканець Татарбунарів незаконно наловив скатів та крабів на десятки кілограмів

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x