Очільник Ізмаїльського району надіслав запит до Голови Державної прикордонної служби України: причина

0 коментарів 51192 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Останнім часом на певній ділянці траси “Одеса-Рені” дуже сильно ускладнилась ситуація з перетином пропускного пункту. Утворюються кілометрові затори, у яких змушені на літній спеці перебувати дорослі, діти та люди похилого віку. Така ситуація також є дуже небезпечною, адже скупчення транспорту є легкою мішенню для атак ворога. Отримуючи багато скарг від мешканців регіону стосовно цієї ситуації, очільник Ізмаїльського району вимушений був звернутись з депутатським запитом до Голови Державної прикордонної служби України генерал-лейтенанта Сергія Дейнека щодо проблемних питань безперешкодного проїзду ділянкою автомобільної дороги Одеса-Рені на 48+600 та 60+300 км. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Родіона Абашева.


Як зазначив у своєму зверненні Родіон Абашев, Україна продовжує наполегливо працювати над збільшенням спроможності експорту товарів суходолом, аби відновлювати торгівлю із міжнародними партнерами, а також поліпшенням умов для розвитку внутрішньої торгівлі всередині країни. Два роки повномасштабної війни суттєво змінили масштаби українського експорту та вектори експортної логістики, внаслідок чого автомобільна дорога Одеса-Рені стала одним з найважливіших експортних та портових маршрутів Одеської області та всієї України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 р. №1147 «Про прикордонний режим» затверджено Положення, яким регламентовано порядок в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, їх пропуск в смугу місцевості.
Контроль за дотриманням спеціального прикордонного режиму покладено на Державну прикордонну службу, а на відповідній території контроль здійснюється 25 прикордонним загоном Державної прикордонної служби України.

Відповідно до наказу 25 прикордонного загону Державної прикордонної служби України від 11 квітня 2024 року №447-АГ «Про запровадження додаткових тимчасових режимних обмежень (із змінами та доповненнями, внесеними наказами 25 прикордонного загону від 03.06.2022 № 673-АГ, від 20.09.2022 № 1232-АГ, від 05.06.2023 № 993-АГ, від 02.01.2024 № 6-АГ)» на період дії в країні правового режиму воєнного стану до особливого розпорядження на ділянці 25 прикордонного загону в межах Одеського, Білгород-Дністровського та Болградського контрольованих прикордонних районів Одеської області запроваджено додаткові тимчасові режимні обмеження щодо порядку в’їзду, перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, провадження ними робіт і їх пропуску у прикордонній смузі, прикордонних контрольованих районах та плавання і пересування малих, спортивних суден, інших плавзасобів у внутрішніх водах (акваторії водойм).

Наразі зазначений маршрут користується великим попитом не тільки у підприємців, які здійснюють перевезення сільськогосподарської та іншої продукції, а і у громадян, які у період літньої відпустки здійснюють туристичні поїздки до мальовничої Бессарабії.

Станом на сьогодні у звʼязку з військовим положенням в Ізмаїльському районі Одеської області виникають проблеми з логістичним питанням через затримку видачі дозволів для безперешкодного проїзду ділянкою автомобільної дороги Одеса-Рені на ділянці 48+600 км та 60+300 км. До мене як до депутата Одеської обласної ради звертаються громадяни щодо проблемних питань, які виникають під час проїзду ділянкою автомобільної дороги Одеса-Рені на 48+600 км та 60+300 км. Через велике автомобільне навантаження дозволи для безперешкодного проїзду ділянкою автомобільної дороги Одеса-Рені на 48+600 та 60+300 км опрацьовуються 25 прикордонним загоном Державної прикордонної служби України більше визначених термінів. Громадянам доводиться проводити до восьми годин на пропускних пунктах, що призводить до соціальної напруги та негативних ситуацій. Враховуючи все це, звернувся до Голови Державної прикордонної служби України з проханням посприяти у вирішенні проблемних питань безперешкодного проїзду ділянкою автомобільної дороги Одеса-Рені на 48+600 та 60+300 км“, – зазначив у зверненні Родіон Абашев.

Очільник Ізмаїльського району надіслав запит до Голови Державної прикордонної служби України: причина Очільник Ізмаїльського району надіслав запит до Голови Державної прикордонної служби України: причина
Очільник Ізмаїльського району надіслав запит до Голови Державної прикордонної служби України: причина
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x