Вперше в умовах війни: у Вилківській громаді почали залучати безробітних мешканців до суспільно корисних робіт

0 коментарів 18522 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У Вилківській громаді будуть залучати до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану працездатних осіб, які перебувають на обліку в центрі зайнятості. Ця ініціатива стартує поки що тільки в Мирнівському старостинському окрузі, де планують тимчасово надати роботу одному переселенцю та двом місцевим безробітним мешканцям. Про це журналісту «Бессарабії INFORM» розповіла перша заступниця голови Вилківської громади Юлія Марінова.


Вчора, 14 травня, з цього приводу пройшла нарада за участі представників виконавчого комітету Вилківської міської ради та консультанта роботодавця Кілійського відділу Ізмаїльської філії Одеського обласного центру зайнятості Віти Оспанової.

Під час зустрічі були узгоджені спільні заходи із залучення до суспільно корисних та оплачуваних робіт населення, що надасть можливість створення нових робочих місць та сприятиме мотивації до працевлаштування на постійній основі в умовах воєнного часу.

Вперше в умовах війни: у Вилківській громаді почали залучати безробітних мешканців до суспільно корисних робіт

За словами Юлії Геннадієвни, це доволі перспективний напрямок працевлаштування. Окрім того, особи, що будуть залучені до виконання суспільно корисних робіт, отримуватимуть зарплатню з фонду центра зайнятості. Згідно затвердженого переліку Вилківською міською радою, безробітні мешканці виконуватимуть роботи з ліквідації стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів, упорядкування, відновлення та благоустрою прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб та мостових споруд.

«Ми визначаємо кількість осіб, робочих днів та фронт робіт. Щомісяця перелік працевлаштованих осіб може оновлюватися. Мешканці громади, які залучатимуться до суспільно корисних робіт, будуть заключати договори з центром зайнятості», – пояснила чиновниця.

Юлія Марінова сподівається, що ця ініціатива добре себе зарекомендує. І тоді буде можливість розповсюдити її на інші старостинські округи Вилківської громади.

Нагадаємо, що в Ізмаїльському районі вже розпочалися суспільно корисні роботи. Першою стартувала Суворовська громада, яка задіяла безробітних жінок для проведення благоустрою.

Головне фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x