В Україні субвенцію на їдальні та харчоблоки в школах розподілятимуть з використанням DREAM

0 коментарів 10962 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Кабінет Міністрів України вже вніс зміни в порядок надання субвенцій на придбання обладнання, створення та модернізацію їдалень (харчоблоків) у закладах загальної середньої освіти. Для розподілу коштів Міністерство освіти і науки проводитиме відбір проєктів з використанням державної цифрової екосистеми управління відновленням DREAM. І в році в державному бюджеті України передбачено субвенцію на модернізацію харчоблоків в розмірі 1,5 млрд гривень. Важливо –  щоб отримати субвенцію, громади самостійно подаватимуть проєкти через екосистему DREAM, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Якщо пояснювати більше детально, то за результатами пріоритезації, яка здійснюється за допомогою DREAM, формуються переліки проєктів по областях та по кожному типу технологічної моделі організації харчування. Після чого проєкти розглядатиме та перевірятиме утворена МОН комісія, яка формує остаточний перелік проєктів для фінансування коштом субвенції. Це робить механізм розподілу коштів більш швидким, прозорим та ефективним.

Серед головних вимог на отримання субвенції:

  • наявність проєктно-кошторисної документації (ПКД) або технічного завдання на проєктування;
  • створення протягом року або наявність у регіоні фабрики-кухні, в якій заплановано реалізацію проєкту;
  • наявність кількох прилеглих закладів освіти-отримувачів послуг до ЗЗСО, у якому буде опорна кухня;
  • безпечність умов  освітнього процесу (очне / змішане навчання, наявність укриттів або передбачено облаштування до кінця календарного року);
  • співфінансування з місцевих бюджетів;
  • комплексний підхід, який передбачає придбання обладнання, реконструкцію та/або капітальний ремонт приміщень;
  • строк завершення проєкту – до кінця поточного року.

Команда МОН спільно з DREAM будуть підтримувати регіони на кожному етапі подання на субвенцію: від створення проєктної документації до реалізації проєкту“, – акцентували у Міністерство освіти і науки.

Зауважимо, у квітні успішно стартувала процедура розподілу субвенції на облаштування укриттів в закладах освіти. Таким чином МОН стало першим міністерством, яке співпрацює з екосистемою DREAM у межах фінансових програм.  У міністерстві вважають, що це допоможе прозоро та ефективно розподіляти державні кошти на ремонт або будівництво укриттів. Окремо громади зможуть залучити й додаткове фінансування, адже деякі міжнародні партнери, організації та інвестори вже чекають на сформовані проєкти у DREAM, щоб долучитися до облаштування безпечного освітнього простору та зробити свій внесок в майбутнє української освіти.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x