Революційний проєкт: на Одещині побудують потужний завод з відновлюваного водню

0 коментарів 44145 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Велика Британія почала реалізацію тринадцяти інноваційних проєктів в енергетиці України, виділивши 16 млн фунтів стерлінгів (20,15 мільйонів доларів) у рамках програми InnovateUkraine. У рамках конкурсу Innovate Ukraine дві компанії «Водень України» та «AB5 Consulting» отримали грант від МЗС Великої Британії на реалізацію проєкту H2U з виробництва відновлюваного водню в Одеській області. Про це, посилаючись на Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Проєкт H2U передбачає будівництво заводу з відновлюваного водню потужністю 100 МВт для виробництва «зеленої» енергії та водню з метою забезпечення внутрішніх потреб та експорту до ЄС.

Окрім того, проєкт передбачає будівництво сонячної та вітрової електростанцій потужністю 120 МВт і 80 МВт відповідно, а також оцінку можливості підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одеської області.

Такий підхід забезпечує надійне енергопостачання, здатне протистояти зовнішнім перебоям.

Цей грант підкреслює важливість проєкту для просування інновацій та сталого розвитку в українському енергетичному секторі. Інноваційний підхід проєкту полягає у використанні відновлюваних джерел для виробництва «зеленого» водню – чистого та універсального енергоносія.

Розглядається можливість підземного зберігання водню в соляних утвореннях Одещини для забезпечення надійного енергопостачання. Це революційний проєкт для України у сфері сталої енергетики.

У рамках гранту буде проведено техніко-економічне обґрунтування під керівництвом «AB5 Consulting» та «Водень України» для подальшої реалізації проєкту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x