На Ізмаїльщині не всі школи та дитсадки зможуть навчатися очно з вересня: причина

0 коментарів 28674 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїльському районі з 1 вересня поточного року не всі школи та дитячі садочки зможуть перейти до очної форми навчання. Із внесенням змін до ст. 32 Кодексу цивільного захисту України, відомий раніше принцип “двох стін” при повітряній тривозі більше не діє. Тепер всі заклади освіти, зокрема дитячі садки, зобов’язані мати повноцінні укриття. Це створює нові виклики для освітніх установ  на Ізмаїльщині, які тепер повинні забезпечити відповідні умови безпеки для дітей та працівників. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Ізмаїльську районну військову адміністрацію.


У Вилківській громаді ситуація критична. Більшість закладів не можуть забезпечити навчання в очному форматі з 1 вересня через відсутність відповідних укриттів. Лише два дитсадки мають необхідні укриття. Інші заклади будуть працювати дистанційно. Наразі розглядається можливість будівництва укриття для Вилківської школи № 1.

У Кілійській громаді з 21 закладу освіти в громаді за очним форматом зможуть функціонувати лише п’ять (три школи та два дитячі садочки). Всі інші заклади загальної середньої освіти та заклади дошкільної освіти перейдуть на дистанційну форму навчання. Громада не має коштів на будівництво захисних споруд. Проте виділено кошти на закупівлю трьох модульних укриттів.

В Ізмаїлі в закладах освіти функціонують 14 найпростіших укриттів. Додатково на договірних засадах два заклади загальної середньої освіти використовують поряд розташовані укриття. Крім того, дев’ять закладів освіти мають укриття за правилом “двох стін”.

Перед початком 2023-2024 н. р. спеціально створена комісія провела перевірку укриттів, тому, враховуючи зміни в законодавстві, існує потреба у модернізації та/або будівництві нових укриттів для відповідності новим вимогам.

У Саф’янівській громаді на даний час з 16 закладів загальної середньої освіти – 8 шкіл працюють очно, 8 – змішано у дві зміни, 14 закладів дошкільної освіти працюють очно. Керівництво громади та ДСНС оглянули укриття і запланували ремонти та створення додаткових укриттів. Планується будівництво нових укриттів для кількох закладів.

У Ренійській громаді восени за очним форматом працює  11 ліцеїв та 2 філії, з них 9 ліцеїв та 1 філія з власними укриттями, інші 2 ліцеї та 1 філія на базі інших закладів освіти. З 10 закладів дошкільної освіти  один працює за дистанційною формою.

З 1 вересня відбудуться зміни у форматі роботи закладів освіти, а саме за очним форматом працюватимуть 9 ліцеїв та 2 філії, за дистанційною формою 2 ліцеї. З 10 закладів дошкільної освіти – 3 працюватимуть за дистанційною формою.

В Суворовській громаді функціонують 6 закладів загальної середньої освіти (найпростіше укриття мають – 4, протирадіаційне укриття – 2) та 6 закладів дошкільної освіти (найпростіше укриття мають – 2, протирадіаційне укриття наявне – 1, планується приєднати до закладу загальної середньої освіти – 1, планується встановити модульні укриття – 2).

Питання укриттів знаходиться на постійному контролі керівництва Ізмаїльської РВА.

Фото ілюстративне

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x