У Морській охороні Одещини нагадали правила використання човнів під час воєнного стану

0 коментарів 16659 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У зв’язку з тим, що в районі відповідальності Ізмаїльського загону морської охорони почастішали випадки порушення прикордонного режиму, та з метою підтримання безпеки судноплавства, недопущення загибелі або травмування цивільного населення охоронці морського кордону області нагадують порядок використання малих суден та суден флоту рибної промисловості під час дії правового режиму воєнного стану. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Морську охорону Держприкордонслужби України.


Як зазначили в установі, дозволяється вихід плавзасобів флоту рибної промисловості у внутрішніх водоймах Одеської області (за винятком районів, зазначених у пункті, лише у світлий час доби суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність на підставі відповідних дозволів).

Самим суб’єктам господарювання, що здійснюють рибний промисел, потрібно визначити посадову особу, відповідальну за оповіщення всіх рибалок у разі різкої зміни обстановки, а також за формування на наступну добу списків маломірних плавзасобів з їх екіпажами для проведення промислу, які щодня до 17:00 повинні подавати до територіальних органів Державної прикордонної служби на затвердження.

З метою контролю переміщення маломірних суден, які виходять на вилов водних біоресурсів в дельту річки Дунай в умовах дії правового режиму воєнного стану, встановити тимчасові правила виходу маломірних суден:
– до здійснення промислу допускаються суб’єкти господарювання, які мають дозвіл на спеціальне використання водних біоресурсів рибогосподарських водних об’єктів (їх частин);
– до виходу на промисел допускаються маломірні судна, які зареєстровані та приписані до відповідного причалу;
– до початку промислу узагальнені списки маломірних суден (з зазначенням реєстраційного номеру маломірного судна) та громадян України (з зазначенням паспортних даних, номерів мобільних телефонів), які залучаються до промислу, надаються до 17 прикордонного загону (м. Ізмаїл) та 18 загону морської охорони Державної прикордонної служби України організаціями, які мають відповідні квоти на вилов водних біоресурсів;
– випуск/повернення маломірних суден здійснюється адміністраціями пунктів базування після належного оформлення згідно пункту 33 Положення про прикордонний режим, яке затверджено постановою КМУ від 27 липня 1998 № 1147.

Контроль виходу маломірних суден здійснюється адміністраціями об’єктів базування (причалу, пристані) після належного їх оформлення, згідно з інструкціями про порядок обліку та випуску маломірних суден, інформуванням не менш ніж за годину до виходу, адміністраціями об’єктів базування 17 ПЗ та 18 ЗМО.

Вихід/повернення маломірних суден з/до пунктів базування здійснюється лише у світлий час доби (зі сходом сонця/до заходу сонця);
маломірні судна, які слідують на промисел/з промислу у/з гирла Очаківське та Старостамбульске р. Дунай додатково, здійснюють реєстрацію у корабля (катеру) 18 ЗМО, що несе службу на 17 км річки Дунай (західний мис Анкундинов).

Маломірним суднам під час промислу потрібно надавати вільний прохід військовим кораблям, катерам та цивільним суднам, що слідують до/з морських портів р. Дунай шляхом зняття або скорочення довжини риболовних сіток та снастей.

ЗАБОРОНЕНО: вихід маломірних суден, не приписаних до причалу, які відсутні у наданих списках для ведення промислу, не мають діючих квот, без засобів зв’язку (несправними засобами зв’язку).

Ознайомитися з чинним порядком використання маломірних (малих) суден та суден флоту рибної промисловості, в контрольованих прикордонних районах можна за посиланнями:
• Закон України «Про державний кордон України»
• Постанова КМУ від 27.07.1998 № 1147
• Наказ Одеської ОВА від 06.03.2023 р. № 3 “Про деякі питання запровадження заходів правового режиму воєнного стану”.
У Морській охороні Одещини нагадали правила використання човнів під час воєнного стану
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x