Саратський районний суд дав умовний термін винуватцю ДТП, через якого загинула людина

0 коментарів 35127 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У кінці березня поточного року винуватець смертельної дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася 16 серпня 2023 року поблизу села Борисівка Татарбунарської громади, отримав вирок Саратського районного суду. Водій автомобіля «ВАЗ», через якого один пасажир загинув, а інший – потрапив до лікарні, відбувся умовним строком. Про це кореспондентка “Бессарабія INFORM” дізналася з Єдиного державного реєстру судових рішень.


Нагадаємо, що трагічний випадок трапився 16 серпня минулого року  приблизно о 22.30 водій поблизу села Борисівка. Автомобіль “ВАЗ” рухався вздовж озера Сасик, коли раптово з’їхав з ґрунтової дороги та впав з обриву у водойму.

Тоді правоохоронці попередньо встановили, що 40-річний водій автівки не впорався з керуванням. В результаті його пасажир,  31-річний чоловік, загинув. Ще один пасажир 26-ти років разом з водієм були врятовані та госпіталізовані до місцевої лікарні. У керманича відібрали біологічні зразки для перевірки на наявність алкоголю в організмі.

Згідно матеріалів кримінальної справи, керманич виявився уродженцем села Долинка Саратської громади, який не мав посвідчення на право керування транспортним засобом, але все ж сів за кермо автівки.

Встановлено, що керманич їхав з приблизною швидкістю 20-30 км/год. З робочого місця водія не проглядалися ці географічні особливості колії через наявність сухої рослинності (трави та кущів).

Під час засіданні прокурор Білгород-Дністровської окружної прокуратури просила суд затвердити угоду про визнання винуватості, яка була укладена 16 лютого 2024 року між нею та обвинуваченим за участю його захисника.

Найцікавіше те, що постраждалий пасажир та родичі загиблого чоловіка на судове засідання не з`явилися. Від них надійшли письмові заяви, в яких вони просили розглядати кримінальне провадження без їх участі. Свою заяву, подану раніше прокурору Білгород-Дністровської окружної прокуратури про згоду на укладення угоди про визнання винуватості, в суді підтвердили та підтримали. Претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого постраждалі особи не надали.

Окрім того, у судовому вироку не приводилися результати експертизи на наявність алкоголю в організмі водія.

Обвинувачений під час судового засідання повністю визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення. Ба більше, суд врахував те, що керманич раніше не судимий, одружений та має на утриманні чотирьох дітей.

Суд визнав винним водія у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами протягом двох років.

Водночас, на підставі ст. 75 КК України, суд звільнив керманича від відбування основного покарання, призначивши йому два роки випробувального терміну. Ще із засудженого стягнуть на користь держави процесуальні витрати в розмірі  більше п’яти тисяч гривень та повернуть йому злощасне авто «ВАЗ-2101», точніше, купу металобрухту.

Зазначається, що обвинуваченому пом’якшили покарання через його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x