Прем’єр-ліга Англія запальна як ніколи: шалена конкуренція в АПЛ

0 коментарів 11151 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Футбольний сезон у більшості європейських чемпіонатів поступово добігає кінця. Прем’єр-ліга Англія провела 30 турів станом на початок квітня, тож попереду лишилося тільки 8 матчів. І, як можна побачити в таблиці, англійська першість радує вболівальників запеклою чемпіонською боротьбою. Математично шанси на трофей має вся топ-6, але фактично на нього претендують 3 команди.


Додає інтриги той факт, що чинним лідером АПЛ виявився не «Манчестер Сіті». «Містяни» після 30 турів йшли на третій сходинці, поступаючись «Арсеналу» та «Ліверпулю». А це значить, що кінцівка сезону в Прем’єр-лізі Англії точно буде захоплюючою та непередбачуваною. Можливо, команда Пепа Гвардіоли знову виграє АПЛ, але й «Арсенал» може взяти реванш за минулий рік. А може, Юрген Клопп покине «Ліверпуль» на мажорній ноті.

Турнірна таблиця чемпіонату Англії: лідери змагань

Після 30 турів можна чітко виділити не лише трійку лідерів англійської першості. Визначилися наступні 3 команди, які запекло змагатимуться за право виступити в групі Ліги чемпіонів. Станом на кiнець 30-го туру змагань турнірна таблиця чемпіонату Англії з футболу мала наступний вигляд верхньої частини. В турнірі очевидний традиційний топ-6 команд, але з не зовсім традиційними іменами:

  1. Ліверпуль (29 ігор, 67 очок).
  2. Арсенал (29, 65).
  3. Ман Сіті (29, 64).
  4. Астон Вілла (30, 59).
  5. Тоттенхэм (29, 56).
  6. Ман Юнайтед (29, 48).

«Вест Гем» відставав від манкуніанців на 4 бали, але не мав гри в запасі. Тож фактично відстань між 6 та 7 місцями в турнірній таблиці чемпіонату Англії може скласти 7 балів, що чимало. Також по грі в запасі мала трійка лідерів турніру.

Як справи в українців: позиції клубів з нашими легіонерами

Англійські клуби, за які виступають українські футболісти, по різному проводять поточний сезон. Найкраще справи йдуть у «Арсенала», за який виступає Олександр Зінченко. Хоч захисник останнім часом грав небагато, його команда впевнено претендує на чемпіонство. Вже вдруге не дуже вдалий сезон проводить «Челсі», в якому грає Михайло Мудрик. «Пенсіонери» опинилися на 11 місці, маючи в запасі 2 матчі. Тож теоретично вони могли б бути й на 7 сходинці АПЛ.

«Борнмут» Іллі Забарного йшов на 13 позиції, маючи в активі 38 пунктів та ще 1 відкладений матч. Як для середняка АПЛ, така позиція є хоч і не видатною, проте цілком прийнятною. «Бренфорд», за який виступає Єгор Ярмолюк, за 30 матчів набрав 27 балів та йшов на 15 місці. Враховуючи всього 5 балів відриву від зони вильоту, це доволі небезпечна позиція. Але найгірші справи у «Евертона» Віталія Миколенка. Вже вкотре клуб опинився у хвості таблиці. Провівши 29 матчів, він набрав 25 балів. Враховуючи гру в запасі, це не так і погано, але востаннє клуб перемагав ще наприкінці минулого року. Тому не факт, що йому вистачить сил на чергове збереження прописки в еліті.

Автор sport.ua: Сергій Циба

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x