Пенсіонер з Одещини «порибалив» на понад мільйон гривень

0 коментарів 28566 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці викрили жителя Одеси у браконьєрстві. Збитки, які 72-річний рибалка завдав державі, сягають більше мільйона гривень. Зловмисника вчора вдень виявили на озері Путрине в Одеському районі, де він наловив понад 700 одиниць різних видів риби забороненим знаряддям і в нерестову заборону. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ГУНП в Одеській області.


Зловмисника викрили під час патрулювання працівники поліції, екологічної інспекції та прикордонники.

Слідчо-оперативна група на місці події вилучила у чоловіка кільце з сітеснастного матеріалу та виловлені за допомогою нього біоресурси, серед яких карась, лящ, щука, короп та судак. Рибу правоохоронці передали на зберігання до спеціалізованого підприємства.

Своїми протиправними діями, за попередніми підрахунками фахівців, рибалка завдав державі збитків на суму майже 1 млн 115 тис. грн.

«За даним фактом ми внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. Це правопорушення карається штрафом від 17 до 51 тис. грн або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватимемо питання  про повідомлення фігуранту про підозру», – розповіла т.в.о. начальника сектору дізнання Одеського районного управління поліції № 2 Вікторія Миронова.

У поліції нагадали, що з 1 квітня 2024 року на внутрішніх водоймах Одещини стартувала весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Зокрема, заборона на озері Путрине діє з 15 квітня по 15 червня.

Пенсіонер з Одещини «порибалив» на понад мільйон гривень

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x