Комітет Верховної ради затвердив повернення історичної назви центру громади на Ізмаїльщині

0 коментарів 52245 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 3 квітня, профільний комітет Верховної Ради України затвердив перелік населених пунктів, які будуть перейменовані найближчим часом. Серед них селище Суворове Ізмаїльського району, яке є центром Суворовської громади. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM”.


Згідно з Протоколом засідання комітету, селищу повернуто історичну назву – Шикирлик.

Комітет Верховної ради затвердив повернення історичної назви центру громади на Ізмаїльщині

Це зробили попри те, що в грудні 2021 року мешканці обрали іншу назву шляхом електронного та подворового голосування. Тоді 998 людей віддали перевагу варіанту Бессарабське.

Нещодавно у коментарі для нашого видання заступниця Суворовського селищного голови Інна Мушикова зазначила, що назву для селища Суворове змінювати не будуть через перейменування селища Тарутине на аналогічний варіант – Бессарабське.

«Згідно закону, заборонено змінювати на тотожні назви найменування в межах одного району. Селище Суворове належить до Ізмаїльського району, а Тарутине – до Болградського району.

В січні цього року депутати Суворовської селищної ради затвердили перейменування селища Суворове на Бессарабське, а на початку лютого всі документи на отримання нової назви для адмінцентру громади були направлені до Верховної Ради України. Наразі невідомі строки розгляду парламентом рішення про перейменування селища Суворове», – розповіла Інна Михайлівна.

Як бачимо, у Верховній Раді цю ідею не підтримали, натомість вирішили віддати данину історії населеного пункту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x