Дунайські порти відвідала іноземна делегація: що обговорювали та до чого прийшли

0 коментарів 10908 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Партнери України сприятимуть посиленню безпеки морських маршрутів та збільшенню кількості суден, які користуються Українським тимчасовим морським коридором. Про це стало відомо за підсумками візиту членів делегації держав-членів ММО – Естонії, Литви, Молдови та Бельгії, які відвідали порти Одещини. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Регістр судноплавства України та АМПУ.


Як зазначається, іноземні гості ознайомилися з особливостями функціонування українського зернового коридору та роботи Одеського, Ізмаїльського та Південного порту в умовах військової агресії рф проти України, а також з наслідками постійних атак рф на портову та морську інфраструктуру в Одеському регіоні.

Ключовою була зустріч між делегацією ММО та представниками Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Адміністрації судноплавства, військово-морських сил ЗСУ, Адміністрації морських портів, Держгідрографії, Регістру судноплавства України, Українського Дунайського пароплавства та іншими офіційними представниками галузі.

Серед основних тем переговорів — обговорення пакету пропозицій з надання міжнародної технічної допомоги для підтримки роботи морського сектору України, його відновлення у післявоєнний період та результати роботи Українського тимчасового морського коридору.

За сім місяців роботи Український коридор перевищив обсяги вантажоперевезень Зернової ініціативи та сягнув довоєнних обсягів експорту з портів Великої Одеси — станом на сьогодні це майже 40 млн тонн.

За результатами переговорів визначено пріоритет: подальше посилення безпеки морських маршрутів та збільшення кількості суден, які користуються Українським тимчасовим морським коридором.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x