ЗСУ уразили ракетою корабель “Костянтин Ольшанський”, який росіяни вкрали в України

0 коментарів 31725 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Український великий десантний корабель U402 “Костянтин Ольшанський” у 2014 році був вкрадений росіянами під час окупації Криму. Він 9 років простояв у бухті, й окупанти почали розбирати його на запчастини. Однак на 10 рік війни вороги зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тому впродовж минулого року почали відновлювати корабель. Та їх планам завадила українська ракета “Нептун”, повідомляє Бессарабія INFORM”.


Як повідомив в ефірі “FREEДOM” речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, корабель “Костянтин Ольшанський” був атакований українською ракетою “Нептун”. Він зазначив, що ступінь пошкоджень ураженого корабля наразі визначається. Однак він точно був уражений, і наразі небоєздатний. Також військовий підтвердив, що раніше уражені великі десантні кораблі “Азов” та “Ямал” не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом, як і “Іван Хурс”.

Трохи додаткової інформації: за даними українських ЗМІ, у 2014 році, коли країна-окупант почала захоплення Криму, українські моряки на “Костянтині Ольшанському” встигли вивести з ладу як мінімум окремі бортові системи та мінімум один із двигунів.

Російські джерела, в свою чергу, взагалі говорили про те, що на “Ольшанському” була повністю виведена з ладу вся силова установка, тобто обидва дизельні двигуни 16ZV/40/48 польського виробництва, кожен з яких має потужність 21 тисячу кінських сил.

Коли окупанти повідомили про наміри відновити корабель у 2023 році, українські аналітичні видання, які спеціалізуються на військовій тематиці, сумнівались, чи ворог справді піде на такий крок. Однак росіяни розпочали відновлення “Ольшанського”, і за деякими даними, це неабияк влетіло їм в копієчку.

При цьому вони хотіли видати, що нібито відновили із “своїх” великих десантних кораблів, до прикладу раніше пошкоджений Україною корабель – “Мінськ” чи “Оленегорський горняк”. Адже там пошкодження такі, що їхнє відновлення під великим питанням. Варто зауважити, що ворогу було доволі складно відновити “Ольшанського” для використання.

Корабель цей повинен був використовуватися Україною. Тому було прийняте рішення про ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”,
– заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x