З початку епідсезону на Одещині зареєстровано 50 летальних випадків від грипу та COVID-19

0 коментарів 15174 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області за даними моніторингу спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ. Та навіть попри це, з початку епідсезону медиками зареєстровано один летальний випадок від грипу та 49 випадків від COVID-19. Про це, із посиланням на обласний Центр контролю та профілактики хвороб, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Нагадаємо, перший летальний випадок від грипу А стався у хворої 1958 року народження, про що «БІ» повідомляла на початку березня. Жінка була госпіталізована з високою температурою, кашлем та задухою, мала багато хронічних супутніх захворювань, проти грипу не щеплена.

Наразі інтенсивний показник захворюваності на грип та ГРВІ не перевищує епідемічний поріг на 26,3%. Фахівці наголошують, що це відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

За останній тиждень, порівняно з попереднім, загальний рівень захворюваності знизився на 3,1%, у тому числі серед дитячого населення на 1,1%, серед дорослих – на 7,5%.

Серед хворих на COVID-19, на відміну від ГРВІ, переважає доросле населення – 82,1%.

Крім того, на останньому тижні в Одеському районі зафіксовано чотири випадки підозри на кір, проте у двох з них діагноз було скасовано. Загалом з початку року діагноз було підтверджено у п’яти випадках.

За інформацією спеціалістів, у поточному році лабораторно підтверджено 84 випадки сказу серед тварин, з найбільшою кількістю випадків у Подільському, Болградському, Одеському, Березівському та Ізмаїльському районах. Випадків сказу серед людей не зафіксовано.

На даний час, за висновками фахівців, епідемічна ситуація залишається на контролі.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x