В Україні почали діяти нові правила нарахування грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб

0 коментарів 11286 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В  Україні з 1 березня почали діяти нові правила нарахування грошової допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Продовжать отримувати таку допомогу близько 800 тисяч ВПО. Про це розповів народний депутат, член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин Сергій Козир, повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ВРУ.


Нардеп повідомив, що автоматично буде пролонговано виплати пенсіонерам, які отримують менше 9444 грн, інвалідам 1 і 2 груп, тяжкохворим дітям, дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування. Усі інші категорії громадян мають подати заяву на продовження виплат до ЦНАПів та принести документи, що підтверджують право на ці виплати.

 «Ми зараз активно працюємо з урядом та Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України над максимально чіткою верифікацією внутрішньо переміщених осіб. Треба розуміти, хто повернувся додому, а хто вже зміг придбати житло на новому місці. І найголовніше завдання – сформувати критерії інтеграції ВПО у громаду, а на основі цього ухвалювати рішення про те, продовжувати виплати чи не продовжувати. У Верховній Раді вже зареєстровано відповідний законопроєкт, у якому чітко прописано, за яких умов  держава має допомагати ВПО», – зазначив парламентарій.

Він також поінформував, що найбільшою проблемою для ВПО залишається питання житла.

«Створена тимчасова спеціальна комісія, яка разом з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України займається цим питанням. Фонд державного майна вже надав кілька тисяч об’єктів, які потенційно можуть бути використані для розміщення переселенців. Наразі на цих об’єктах потрібно провести аудит і поділити їх на групи за рівнем необхідних капіталовкладень, а далі ми будемо працювати з міжнародними донорами, з місцевою владою. Ми спрямовані на те, щоб забезпечити всіх ВПО доступним житлом», – підсумував політик.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x