В Ізмаїлі літня жінка, аби врятувати доньку від обвинувачень в побитті дитини, скинула шахраям понад 50 тисяч гривень

0 коментарів 13770 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Ізмаїлі 83-річна жінка стала жертвою шахраїв та надмірної довірливості. Аби врятувати доньку від кримінальної відповідальності за нібито побиття чужої дитини, вона скинула аферистам 54 тисячі гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


Попередньо встановлено, що вчора, 20 березня, пенсіонерці зателефонували з невідомого номеру та представилися слідчим поліції. Співрозмовник залякав потерпілу, розповівши байку про те, що її 43-річна донька нібито побила дитину, і для того, аби уникнути кримінальної відповідальності, потрібно оплатити лікування. Також було зазначено, що це потрібно зробити терміново, і зайві дзвінки можуть зашкодити доньці.

Старенька, не розбираючись, пішла на Нову пошту та зробила переказ 54 тисяч гривень на картки, які їй надали шахраї. Коли вже справа була зроблена, пенсіонерка все ж зв’язалася з найріднішою та дізналася, що та нікого не била і в жодну халепу не втрапляла.

Родички звернулися до поліції, де відкрили кримінальне провадження за статтею 190 КК України (шахрайство у великих розмірах).

Варто зауважити, що аферисти нерідко користуються подібною схемою. Зібравши мінімальні дані про жертву (у більшості випадків обирають літніх людей), вони телефонують від імені представників правоохоронних органів, повідомляючи про злочин або ДТП, які нібито скоїв близький родич, і пропонують вирішити питання за гроші. Звісно, на емоціях та у страху за близьку людину потерпілі віддають останнє. Варто знати самому та попередити близьких, особливо занадто довірливих, що, у першу чергу, в таких випадках обов’язково потрібно перевірити, чи дійсно родич міг вчинити подібне. Частіше за все, вистачає лише дзвінка тому, кого звинувачують, або навідних питань, які можуть заплутати співрозмовника та вивести його на чисту воду.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x