Очільниця НПП «Тузлівські лимани» на Білгород-Дністровщині не допустила аудиторів до ревізії діяльності установи

1 коментар 103302 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Навколо керівництва НПП «Тузлівські лимани» вже не один рік відбуваються скандали. Цього разу в.о. директора нацпарку Ірина Вихристюк не допустила аудиторів Південного офісу Держаудитслужби, аби ті могли розпочати ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності установи. Про це, із посиланням на Держаудитслужбу, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Ірина Вихристюк, яка наразі виконує обов’язки директора парку, відмовилася допускати аудиторів до проведення ревізії, навіть попри введену кримінальну відповідальність за перешкоджання їх роботі.

Зокрема, планувалося перевірити інформацію, яка надійшла наприкінці минулого року в депутатському зверненні до Південного офісу Держаудитслужби щодо можливого неефективного чи незаконного використання бюджетних коштів, виділених НПП «Тузлівські лимани».

Крім того, до Держаудитслужби звернулося і Управління Служби безпеки України в Одеській області щодо необхідності проведення такої ревізії.

Спочатку очільниця НПП повідомила державним аудиторам, що перевірка не може здійснитись через її відсутність, а саме ─ відрядження до міста Бургас (Республіка Болгарія). За словами І.Вихристюк, у парку начебто були відсутні інші співробітники, які мають право надавати всі необхідні документи та інформацію про діяльність установи. Зважаючи на таку ситуацію, початок контрольного заходу було перенесено.

Проте надалі, після повернення керівниці з відрядження, провести ревізію знову не вдалося. Аудитори надали Ірині Вихристюк  програму перевірки та направлення встановленого зразка про проведення заходу фінансового контролю, як це передбачено законодавством, на що в.о.директора відмовилася підписувати документи.

У Держаудитслужбі нагадали, що Ірина Вихристюк – виконувачка обов’язків керівника НПП «Тузлівські лимани» понад шість років – з січня 2018 року. Проводити конкурс та укладати контракт на постійній основі з фахівцем на зазначену посаду має Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, яке є вищим органом управління НПП.

«За фактом недопуску до проведення ревізії Південний офіс Держаудитслужби надіслав повідомлення про вчинення кримінального правопорушення відповідно до вимог статті 3511 Кримінального кодексу України до Головного управління Національної поліції в Одеській області», ─ йдеться у повідомленні.

 

 

Фото з відкритих джерел

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Igor mehanik
Igor mehanik
1 месяц назад

ТА ТУТ УСЕ ЯСНО, ЯК БОЖИЙ ДЕНЬ!!! ВИХРИСТЮК, ЗІ СВОЇМ ПОМІЧНИКОМ, ВСЕ ПОКРАЛИ,,,,ПРИ ТОМУ, ВЖЕ ДУЖЕ ДАВНО….А ВИ НАЇВНІ ХОЧЕТЕ ЩОСЬ ….ТАМ… ПЕРЕВІРИТИ!!! НЕ СМІШНО… А ДУЖЕ СУМНО! ТОМУ ЩО. ТАМ ЗАСТРОЙКА, БЕРЕГОВОЇ ЛІНІЇ ЛИМАНУ…ЙШЛА ТАКИМИ ШВИДКИМИ ТЕМПАМИ….ЩО НАВІТЬ МІСЦЕВІ В ШОЦІ! СКІЛЬКИ МІСЦЕВІ ГРОМАДЯНИ І САМА ГРОМАДА, НЕ ШКВАРИЛИСЯ З НЕЮ…ВОНА НЕМОВ СКАЖЕНА , ВСІХ ПОСИЛАЄ…..НА ВСІХ КРИЧИТЬ ТАК ,,,ЩО АЖ У КІЛІЇ ЧУТНО…І МАЙЖЕ ВСІ МІСЦЕВІ З МІСЦЕВИМ САМОВРЯДУВАННЯМ, МОЖЕ ЦЕ ПІДТВЕРДИТИ! ЦЕ ЩЕ ТА ВОВЧИЦЯ….АЛЕ В ОВЕЧІЙ ШКУРІ! І ….ВСЕ…ЩО МОЖНА БУЛО ВКРАСТИ,,,ВКРАЛА,,,,ЛИШИЛАСЯ ТІЛЬКИ ЗЕМЛЯ!!! ЯКУ МІСЦЕВА ВЛАДА, З МІСЦЕВИМ НАРОДОМ, НЕ ДАЮТЬ ЗМОГУ ЇЇ ПРОДАТИ!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x