В Арцизькій міській раді ввели нову посаду. Чим займатиметься головний спеціаліст по роботі з ветеранами

0 коментарів 11232 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Відділ соціального захисту населення Арцизької міської ради буде доповнено новою посадою – спеціалістом, який займатиметься питаннями надання соціальної підтримки та всебічної допомоги виключно родинам військовослужбовців Арцизької громади, ветеранам війни, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, сім’ям загиблих воїнів, безвісти зниклих та тим, що перебувають у полоні. Відповідне рішення депутати прийняли на черговій 60-й сесії міської ради, яка відбулася 15 березня. Детальніше в матеріалі “Бессарабії INFORM”.


На пленарному засіданні депутати внесли зміни в Програму №631-VIII «Про затвердження Положення про Відділ соціального захисту населення Арцизької міської ради» від 20 серпня 2021 року, а також в Програму «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Арцизької міської ради та її виконавчих органів на 2024 рік» від 22 грудня 2023 року, додавши до штатного розкладу одну одиницю «Головний спеціаліст по роботі з ветеранами».

Введення нової посади в міськраді обумовлено великим попитом серед місцевого населення. Ще на апаратній нараді Арцизької міської ради, яка відбулася 11 березня, голова громади Сергій Парпуланський зауважив:

“У зв’язку зі збільшенням кількості звернень від сімей ветеранів війни та для покращення якості надання їм соціальних послуг необхідно доповнити Відділ соцзахисту населення спеціалістом, який буде займатися питаннями надання соціальної підтримки та всебічної допомоги виключно родинам наших військовослужбовців, ветеранам війни, учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, сім’ям загиблих воїнів, безвісти зниклих та тим, що перебувають у полоні”.

Введення нової посади не тільки зменшить навантаження на спеціалістів відділу соціального захисту населення, а й дасть можливість всім, хто того потребує, отримувати кваліфіковану допомогу вузького напрямку, адже спеціаліст буде займатися виключно питаннями, пов’язаними з військовослужбовцями.

Згідно з проєктом рішення, спеціаліст по роботі з ветеранами має проводити особистий прийом ветеранів, військовослужбовців та їхніх родин, опрацьовуватиме звернення від них, вестиме реєстр цих звернень, надаватиме гуманітарну та грошову допомогу, займатиметься налагодженням співпраці з ветеранськими громадськими організаціями, а також благодійними, волонтерськими, релігійними, міжнародними, окремими громадянами з метою залучення позабюджетних коштів для надання грошової і натуральної допомоги, сприятиме в організації та проведенні поховання воїнів та ін.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x