«Україна не буде вести з росіянами жодних переговорів» – Міністр енергетики про транзит російського газу через Україну

0 коментарів 35883 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч у Відні з Генеральним секретарем Федеральної економічної палати Австрії Карлгайнцом Копфом. Очільник Міненерго поінформував австрійську сторону про позицію України щодо транзиту російського газу через територію України до європейських країн після завершення діючого контракту. Про це, із посиланням на КМУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Міністр зазначив, що Україна поділяє позицію ЄС незацікавленості у подальшому транзиті російського газу через нашу країну.

«Україна не буде вести з росіянами жодних переговорів. Країни ЄС за два останні роки зуміли суттєво диверсифікувати постачання в межах ініціативи ЄК RepowerEU. Ми поділяємо позицію ЄС, що Євросоюз не зацікавлений у продовженні Україною транзиту російського газу», – зазначив він.

Герман Галущенко також наголосив, що Україна провела стрес-тест своєї газотранспортної системи та підземних газових сховищ.  У результаті ─  вони можуть стабільно і надійно працювати і за нульового транзиту газу.

За словами Г.Галущенка, цієї зими в українських ПСГ європейські трейдери зберігали близько 3 млрд кубометрів газу, загалом же Україна готова запропонувати міжнародним партнерам для користування до 15 млрд кубометрів своїх сховищ. Українські газові потужності можуть використовуватися, зокрема, у межах «Вертикального коридору» або інших альтернативних російським маршрутів.

Карлгайнц Копф своєю чергою зазначив, що в Австрії тривають дискусії щодо постачання російського газу. Водночас він подякував Міністру за інформацію з перших вуст щодо української позиції з цього питання. Сторони також обговорили поглиблення співпраці у відновлюваній енергетиці та розвитку розподіленої генерації.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x