У громаді Болградського району склалася критична ситуація з соціально важливою дорогою: чи відремонтують її цьогоріч

0 коментарів 31968 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Теплицька громада Болградського району (колишнього Арцизького району) на початку року звернулася до голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера та директора Служби місцевих автомобільних доріг Одещини Андрія Смолярова з проханням посприяти в проведенні капітального ремонту дев’ятикілометрової ділянки дороги від села Мирнопілля до Арциза. Про це журналісту “Бессарабії INFORM” розповів голова Теплицької громади Іван Леонтьєв.


Іван Іванович повідомив, що на сьогоднішній день згадана вище дорога знаходиться у вкрай жахливому стані, тому є найбільшою проблемою громади. Великі ями та зруйноване асфальтне покриття не дають можливості автомобільному транспорту вільно рухатися, що призводить до виникнення аварійних ситуацій. Траса від села Мирнопілля до Арциза не ремонтувалася вже протягом тридцяти років.

За словами голови громади, в селі Мирнопілля функціонує геріатричний будинок-інтернат, в якому на постійному утриманні знаходяться 130 підопічних – людей з обмеженими фізичними можливостями.

Аби забезпечити комфортне перебування підопічних у спецзакладі, цією розбитою вщент ділянкою дороги підвозяться до інтернату продукти харчування, дістаються до пацієнтів «швидкі».

«Село Мирнопілля є найбільшим селом в Теплицькій громаді, в якому проживають майже дві тисячі чоловік. Якщо не провести відновлення дороги з села у бік Арциза, це, перш за все, загрожує підопічним Мирнопільського геріатричного будинку-інтернату», – підкреслив Іван Леонтьєв.

Теплицька громада, в свою чергу, готова взяти участь у співфінансуванні розробки  проєктно-кошторисної документації та проведенні ремонтних робіт з відновлення ділянки дороги від Мирнопілля до Арциза.

У коментарі «БІ» перший заступник голови Болградської районної військової адміністрації (РВА) Валерій Єребакан зауважив, що ще наприкінці минулого року була нарада, на яку завітали представники Служби місцевих автомобільних доріг Одещини. Під час зустрічі було визначено перелік доріг, що в 2024 році необхідно відремонтувати першочергово. Цими шляхами здійснюється підвіз учнів до опорних шкіл, пересуваються карети екстреної медичної допомоги тощо.

«Служба місцевих автомобільних доріг на цей реєстр трас, який надала Болградська РВА, зробила кошторисну документацію для проведення експлуатаційного ремонту, аби шляхи були проїзні. З цього переліку було обрано п’ять доріг, які найболючіші. Дані напрямки подавалися на погодження голові Одеської обласної військової адміністрації Олегові Кіперу, серед яких була й дорога від села Мирнопілля до Арциза», – конкретизував Валерій Георгійович.

Голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко додав, що йдеться про виділення попередньо 16 млн 970 тис. грн саме на цей напрямок. Кошти передбачено отримати через субвенцію обласного бюджету, яка надійде з держбюджету.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x