Теракт у підмосковному торгівельному центрі: понад сто загиблих та затримані бойовики. Що відомо

0 коментарів 17955 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Увечері в пʼятницю, 22 березня, в РФ невідомі влаштували стрілянину в концертному залі “Крокус Сіті Холл” (Красногорськ, Підмосковʼя). Слідчий комітет Росії стверджує, що кількість жертв внаслідок теракту у ТЦ “Крокус Сіті” під Москвою зросла до 115 осіб. Російські правоохоронці нібито затримали 11 осіб причетних до стрілянини. Зокрема, чотирьох імовірних терористів, що безпосередньо брали участь у стрілянині в Крокус сіті холі.


Постріли пролунали перед виступом гурту “Пікнік”. Невідомі відкрили вогонь з автоматів, після чого кинули гранату або запальну шашку, внаслідок чого сталася масштабна пожежа.

Наразі у росії заявляють про 115  жертв теракту.

Теракт у підмосковному торгівельному центрі: понад сто загиблих та затримані бойовики. Що відомо

При цьому в СК РФ уточнюють, що це не фінальна цифра загиблих – у майбутньому вона ще зросте. Також там додали, що під час пожежі в “Крокусі” терористи застосували легкозаймисту рідину, щоб підпалити зал із глядачами, вказують росЗМІ.

Теракт у підмосковному концертному залі “Крокус Сіті Хол”, що розташований у місті Красногорськ, обріс цікавими деталями. У РФ уже приписали “московським терористам” зв’язок з Україною.

Злочинці нібито після скоєння злочину хотіли потрапити в Україну і навіть “мали відповідні контакти на українському боці”, пише “РИА Новости” в Telegram, посилаючись на відомості Федеральної служби безпеки Росії.

У російській спецслужбі також стверджують, що зловмисники заздалегідь підготували схованку і там тримали зброю, яку застосували під час нападу.

Про український слід не може йти мова – ця версія не для розумних людей. Це спланована операцію спецслужб Кремля проти власних громадян. Про це сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, коментуючи теракт 22 березня, який стався у підмосковному Crocus City Hall, де невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автомата по людях.

“Безумовно, мова  йде про сплановану операцію спецслужб Кремля проти власних громадян з метою дискредитації в тому числі України, як і всього вільного світу”, – наголосив він.

Теракт у підмосковному торгівельному центрі: понад сто загиблих та затримані бойовики. Що відомо

Теракт у підмосковному торгівельному центрі: понад сто загиблих та затримані бойовики. Що відомо

Автомобіль з можливими злочинцями нібито зупинили неподалік селища Теплий (поруч із кордонами Білорусі та України), у ній було шестеро осіб. Чотирьом із них вдалося втекти. Затримані – таджики, їх перевіряють на причетність до скоєння теракту.

У російських соцмережах стверджують, що Крокус Сіті Хол нібито атакувати громадяни Таджикистану:

Шохінджонн Сафолзода, 21 рік;
Рустам Назаров, 29 років;
Рівожідін Ісмонов, 51 рік;
Махмадрасул Насрідінов, 37 років.
Нині невідомо, хто з підозрюваних був затриманий.

“…Вони були зареєстровані в Ярославській, Іванівській та Самарській областях”, – зазначається в повідомленні.

Своєю чергою, міністерство закордонних справ України категорично відкинуло звинувачення в нібито причетності України до стрілянини в підмосковному музичному центрі «Крокус Сіті Хол». У відомстві наголошують, що цей теракт є планованою провокацією кремля для нагнітання антиукраїнської істерії.

Після стрілянини заступник голови ради безпеки рф дмитро медведєв у своєму дописі згадав Україну, зазначивши, що «якщо буде встановлено», що теракт вчинили «терористи київського режиму», то їх потрібно «знайти та безжально знищити», включно з «офіційними особами держави, яка вчинила злодіяння».

В українській військовій розвідці заявили, що теракт в Москві є операцією, яку спланували спецслужби Кремля, для того, щоб дискредитувати вільний світ, зокрема, Україну. Нагадаємо, на Заході попереджали, що в Росії можливі теракти. Західні ЗМІ писали, що кривавий злочин є справою рук бойовиків терористичної організації “Ісламська держава”.

У Кремлі 23 березня заявили, що диктатору Володимиру Путіну очільник ФСБ Олександр Бортніков доповів про затримання чотирьох людей, які “безпосередньо брали участь” у скоєнні злочину. ЗМІ писали, що в нападі на “Крокус” підозрюють таджиків.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x