Підроблений паспорт замість Молдови привів одесита до поліції: яке покарання “світить” ухилянту

0 коментарів 10476 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Поліцейські повідомили про підозру одеситу, який намагався покинути країну через транзитну ділянку автодороги Одеса – Рені з підробленим закордонним паспортом. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це, посилаючись на обласне управління поліції, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Викрили правопорушника, коли він проходив прикордонний паспортний контроль на пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка». Працівники Державної прикордонної служби виявили ознаки підробки у наданому громадянином документі, про що повідомили в поліцію.

Як виявилося, військовозобов’язаний чоловік, не маючи жодних законних підстав виїхати з України, перебуваючи в селі Маяки, самостійно підробив одну зі сторінок паспорту громадянина України для виїзду за кордон, шляхом нанесення штампа «Прийнятий на консульський облік в Посольстві України в Республіці Молдова».

Поліцейські вилучили та скерували сумнівний документ на експертизу, яка підтвердила, що на обліку у вказаному Посольстві правопорушник не перебуває та, у передбачений законом спосіб, на облік не ставав.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 332-2 та ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Йдеться про підроблення іншого офіційного документа, який видається установою і який надає права з метою використання його підроблювачем, закінчений замах на перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави, в пунктах пропуску через державний кордон України за документами, що містять недостовірні відомості та за використання завідомо підробленого документа.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваному, – позбавлення волі на строк до трьох років.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x