На Одещині розкрили випадок шахрайства із держзакупівлями на потреби ЗСУ – організаторам загрожує до 12 років позбавлення волі

0 коментарів 10071 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, спільно зі слідчими обласної поліції, розкрили та припинили злочинну діяльність, спрямовану на заволодіння державними коштами, призначеними для закупівлі твердого палива на потреби ЗСУ. По відношенню до двох службових осіб Одеського квартирно-експлуатаційного управління та одного приватного підприємця вже повідомлено про підозру, їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Департамент стратегічних розслідувань НПУ.


За попередніми даними, начальниця паливної групи КЕУ, з метою особистої наживи, спільно з іншими учасниками злочинної групи, систематично завищувала вартість товарів та фіктивно визначала “переможця” державних закупівель. Це призвело до нанесення збитків на суму понад 368 тисяч гривень Державному бюджету України.

Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону трьом фігурантам справи повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави для начальниці паливної групи в сумі 1 мільйон 200 тисяч гривень та уповноваженій особі з питань проведення державних закупівель в розмірі 980 тисяч гривень.

Наразі слідство продовжується, а питання про обрання запобіжного заходу фізичній особі-підприємцю ще вирішується.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x