Голова Татарбунарської громади навідріз відмовляється підтримувати громаду ПЦУ

6 коментарів 1222047 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Голова Татарбунарської громади Андрій Глущенко категорично відмовляється підтримувати релігійну громаду Православної церкви України (ПЦУ), яка була утворена в лютому  2021 року, навіть після закінчення військового стану. Саме таку позицію озвучив очільник ТГ під час спілкування з власним кореспондентом “Бессарабії INFORM” в Татарбунарах.


Нагадаємо, що в кінці 2020 року в Татарбунарах розпочався процес реєстрації релігійної громади Православної церкви України, який було завершено в лютому 2021 року, тобто на два роки раніше, ніж це було в Сараті. Потім подавалася заява до міської ради про виділення землі під будівництво храму. Але парафія отримала від місцевої влади категоричну відмову, зокрема, на намір отримати ділянку на місці колишнього кладовища, де зараз розташований сквер та зібрані хрести з могил. Два представники релігійної громади ПЦУ в місті під час розмови з журналістом «БІ» звинуватили місцеву владу в тому, що вона відверто саботує утворення парафії Православної церкви України.

Як повідомив нам мер Татарбунар Андрій Глущенко, надавши відповідні документи, у 2021 році керівник релігійної громади «Парафія Святого Апостола Андрія Первозванного» Владислав Шіман звертався із клопотанням до міської ради з проханням отримати земельну ділянку площею 0,2011 га по вулиці Лесі Українки в парку Пам’яті під будівництво храму.

Голова Татарбунарської громади навідріз відмовляється підтримувати громаду ПЦУ

Голова Татарбунарської громади навідріз відмовляється підтримувати громаду ПЦУ

Проте міська рада відмовила парафіянам, оскільки «до проєкту землеустрою необхідно було додати заявникові витяг із відповідної містобудівної документації із зазначенням функціональної зони території, в межах якої розташована земельна ділянка» тощо. Однак офіційною причиною відмови, за словами Андрія Петровича, став той факт, що заявлена земельна ділянка розташована в місці, де діє заборона забудови, бо це зелена зона, та поруч знаходяться дві школи.

Голова Татарбунарської громади навідріз відмовляється підтримувати громаду ПЦУ

Голова Татарбунарської громади навідріз відмовляється підтримувати громаду ПЦУ

Андрій Глущенко зазначив, що міська рада пропонувала під час усної розмови іншу ділянку релігійній громаді ПЦУ, проте вона на цей варіант не погодилася. Більшої інформації очільник ТГ не надав.

Голова Татарбунарської громади навідріз відмовляється підтримувати громаду ПЦУ

Світлина – з офіційного сайту Татарбунарської міської ради 

Проте, як зауважив священник Свято-Покровської церкви ПЦУ в Сараті Владислав Шіман, який мав безпосереднє відношення до створення релігійної громади в Татарбунарах та є її настоятелем, міська влада пропонувала парафії ПЦУ землю на околиці Татарбунар, але дістатися туди вірянам було б дуже важко. До речі, аналогічна ситуація відбувалася із парафією ПЦУ в Ізмаїлі. Тому віряни Татарбунар відмовилися від цієї пропозиції міської ради.

Окрім того, за інформацією громадської діячки Татарбунар, представниці релігійної громади ПЦУ Ірини Вихристюк, вісім років тому на території Татарбунарської багатопрофільної лікарні, що є некомерційним комунальним закладом громади, виник невеликий оздоблений храм. Парафіяни ПЦУ просили його надати для богослужінь. Але міський голова похитав головою та здивовано сказав, що не знає про існування цього храму. Мер  зазначив, що «храм збудований на території лікарні, отже, запитайте про нього … в головного лікаря медичного закладу». А головний лікар, в свою чергу, сказав, що не знає, кому належить ця церковна будівля,  згадавши, що збудована вона на землях громади і направив… до міського голови.

Голова Татарбунарської громади прокоментував нам цю ситуацію із капличкою.

«Дозвіл на будівництво цієї каплички на території лікарні надавався ще колишньою Татарбунарською районною радою. Детальну інформацію я не можу повідомити. Але знаю, що там зводиться церква за кошти мецената, приватної особи. Капличка ще не працює, хоча й вже побудована, бо немає внутрішнього оздоблення», – повідомив міський голова.

Як запевнив Андрій Глущенко, парафія ПЦУ не може розраховувати на іншу земельну ділянку під час військового стану, бо діє заборона. Більш того, голова Татарбунарської громади відмовився підтримувати вірян і після закінчення війни.

«Я є вірянином Української православної церкви (УПЦ), тому не готовий підтримувати громаду ПЦУ в Татарбунарах навіть після війни», – висловив свою позицію мер міста.

На головному фото – капличка на території Татарбунарської багатопрофільної лікарні, автор Ірина Вихристюк

guest

6 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
юрий
юрий
1 месяц назад

Вихристюк ..це керівниця НаПарк Тузлівські лимани -злодійка аферистка непотрібна особа..їй в тюрмі сидіти -а не до храму шкандибати. Доречі отримує смердючі гривеники від Сороса!!! і та Соросівська шобла мріє запустити свої гнилі щупальці нга всю Бессарабію і Причорноморіє.

фокус-покус
фокус-покус
1 месяц назад
Ответить на  юрий

О да, потому наша родная трухлявая шобла ничего такого не допустит! А чтоб наверняка: все, что до сих пор не смогла своровать – проСССРет 😉

KGB
KGB
1 месяц назад

А на дідька за землі Західної України кацапська церква??? ПЦУ- ж підпорядковується кацапам? І чому це якийсь жид там командує,якийсь Шіман???

Віктор
Віктор
1 месяц назад
Ответить на  KGB

ПЦУ це наша Українська церква, а УПЦ то московський патріархат

фокус-покус
фокус-покус
1 месяц назад
Ответить на  Віктор

Это “тролль”, причем туповатый и без “корочки”, несмотря на ник.

Олег
Олег
1 месяц назад

Глущенко – путінський холуй.

Последний раз редактировалось 1 месяц назад Олег ем
6
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x