Допомогу при народженні дитини збільшать? ─ народна депутатка розповіла про новий законопроєкт

1 коментар 14823 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Протягом останніх десяти років у Парламенті не переглядали розмір допомоги при народженні дитини, яка з 2014 року становить близько 41 тисячі гривень. Про плани народних обранців щодо збільшення цієї допомоги розповіла народна депутатка, членкиня Комітету із питань бюджету Леся Забуранна, повідомляє «Бессарабія INFORM», посилаючись на ВРУ.


У Верховній Раді наразі ведеться робота над законопроєктом, який передбачає збільшення розміру допомоги при народженні дитини. За словами політикині, його вже внесено на розгляд ВР.

«Відповідний законопроєкт внесено до Верховної Ради, і він перебуває на стадії обговорення. Поступове збільшення виплат – це хороша ідея. Я щиро підтримую необхідність збільшення таких виплат, тому ми будемо шукати механізм, щоб точно покращити матеріальний стан жінок, які народжують дітей. Ми маємо діяти в напрямку збільшення цих виплат, адже кошти, які виділяються нині, є абсолютно недостатні, щоб допомогти жінці, яка народила дитину. Ми ведемо про це дискусію, ми говоримо з міжнародними партнерами про таку необхідність. Водночас будуть враховані поточні можливості бюджету», – зазначила парламентарка.

Леся Забуранна також наголосила, що світова практика показує, що першочергово на народжуваність і на стан жінок впливають не стільки виплати, скільки можливості надати дитині освіту, впевненість у завтрашньому дні. І над цим держава також має постійно працювати.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ale Starec
Ale Starec
1 месяц назад

Протягом останніх тридцати років у Парламенті добавляют СЕБЕ зарплату, доплаты, выдумывают СЕБЕ льготы, оплачивают себе президентские номера в гостиницах. Поэтому матерям и их детям не на что рассчитывать…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x