Через нічну атаку в Одесі перестав працювати громадський електротранспорт

0 коментарів 14148 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цієї ночі ворожа атака росіян  була зосереджена на південних регіонах Миколаївщини та Одещини. Основною ціллю продовжує залишатись енергетична інфраструктура. Щоб досягти своєї мети, росіяни застосовують як шахеди, так і ракети. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Сили оборони Півдня.


Зокрема відомо, що перед атакою дронами з літака тактичної авіації, з акваторії Чорного моря, намагаючись зашкодити роботі ППО, російські терористи випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П. Однак ракета втратила бойову спроможність в повітрі.

Інформація про руйнування та постраждалих не надходила.

Далі ворог продовжив свою атаку, застосовуючи кілька хвиль дронів типу “Shahed-131/136” з акваторії Чорного моря. Під час роботи протиповітряних сил по 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині.

Однак уникнути влучань не вдалось. В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці.
Люди не постраждали.

Ворожі дрони традиційно баражували серед житлових кварталів населених пунктів. Внаслідок падіння збитого “шахеду” в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

Щодо Одещини, то тут уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об’єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не постраждали. Відновлювальні та ремонтні роботи тривають.

Наразі також відомо про те, що через нічну атаку в Одесі діють екстрені відключення світла – ситуація в енергосистемі залишається складною. Зокрема, з ладу вийшов один із енергооб’єктів НЕК Укренерго. Як наслідок, без світла залишилися жителі Пересипського району. Завдяки злагодженій роботі енергетиків за декілька годин вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.

Однак ситуація залишається складною – високовольтні об’єкти не можуть передати всю необхідну місту потужність. ДТЕК Одеські електромережі вимушений застосовувати екстрені відключення в Одесі та Одеському районі області. Тобто, графіки не діють.

Щоб зменшити навантаження на мережу сьогодні весь міський електротранспорт Одеси працювати не буде, також обмежено електроспоживання промисловості.

Окрім цього, ДТЕК Одеські електромережі закликає підприємців обмежити використання освітлення фасадів та вивісок, а побутових клієнтів – користуватися енергоємними приладами по черзі, особливо в ранкові та вечірні пікові години навантаження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x