Аналіз епідемічної ситуації в Одеській області – дані моніторингу

0 коментарів 13095 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За даними моніторингу захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, включаючи COVID-19, в Одеській області, ситуація залишається стабільною і контрольованою. Звіт за останній тиждень свідчить про те, що інтенсивний показник становив 447,0 на 100 тисяч населення, що на 16% нижче епідемічного порогу. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.


Загальний рівень захворюваності знизився на 1,7%, зокрема у дорослого населення на 6,8%, а серед дітей залишився практично на попередньому рівні. Найбільш ураженими групами залишаються діти раннього віку 5-14 років.

Щодо адміністративних територій, то перевищення обласного інтенсивного показника було виявлено у ряді районів. Найвищі показники зафіксовані у Білгород-Дністровському, Ізмаїльському, Болградському, Роздільнянському та Березівському районах. Проте, в Подільському та Одеському районах інтенсивний показник був нижче за обласний.

Щодо COVID-19, його питома вага в загальній структурі захворюваності складала 1,2%, при цьому спостерігається збільшення госпіталізації хворих на 47%. Зареєстровано 4 летальні випадки серед дорослих, а від початку епідсезону – 48 лабораторно підтверджених летальних випадків. За даними, за епідсезон щеплено лише 8721 особу, що вимагає більш активних заходів по популяризації вакцинації серед населення.

В Одеській області спостерігається позитивна динаміка у боротьбі з гострими кишковими інфекціями. За даними останнього тижня, порівняно з попереднім, захворюваність знизилась на 14,5%. Це зниження переважно обумовлене дорослим населенням, однак серед дітей захворюваність залишилась на попередньому рівні.

У той же час, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції, такі як кір, кашлюк, епідемічний паротит, краснуха, скарлатина та вірусний гепатит, реєструвалися спорадичними випадками або взагалі не реєструвалися.

Варто відзначити, що минулого тижня в області був зафіксований перший у цьому році випадок ботулізму у Болградському районі. Чоловік, народжений у 1948 році, госпіталізований у важкому стані після вживання домашньої тушонки з м’яса качки. Наразі йому надається необхідне лікування у лікарні, де встановлено діагноз “Ботулізм”.

За даними останнього моніторингу, за минулий тиждень у Одеській області зареєстровано 58 випадків укусів людей тваринами, що є на 75,7% більше, ніж попереднього тижня. Ця зростаюча тенденція викликає певну обуреність та занепокоєння серед мешканців регіону.

Зазначено, що діти складають 25% загальної кількості постраждалих. Варто відзначити, що з початку року в області було зареєстровано 58 лабораторно підтверджених випадків сказу серед тварин. З них лише 9% стосувалися домашніх тварин, тоді як 91% припадали на дикі тварини, такі як лисиці, шакали та дикі коти.

За структурою, найбільша кількість випадків зареєстрована у Подільському, Одеському та Болградському районах. Важливо відзначити, що випадків передачі сказу від тварин до людей не зафіксовано, що є позитивним аспектом в цій ситуації.

Загалом, санітарно-епідемічна ситуація в області перебуває під постійним контролем, проте необхідно продовжувати заходи з попередження захворювання та контролю епідемічних ризиків.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x