Епідеміологічна динаміка в Одеській області: зростання захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19

0 коментарів 16254 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській області зафіксовано зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції протягом останнього тижня. За даними місцевих органів охорони здоров’я, рівень захворюваності збільшився на 5,3%, переважно через підвищення кількості хворих серед дітей на 8,1%. Серед дорослих захворюваність залишилась стабільною. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.


Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 345,1, що нижче епідемічного порогу на 35,2%. Однак найбільший ріст зафіксовано в окремих адміністративних територіях, зокрема у Подільському, Ізмаїльському, Білгород-Дністровському та Роздільнянському районах.

Зростання захворюваності на коронавірус становило 12,3%, при цьому основна маса хворих – дорослі віком від 30 до 64 років. На жаль, за останній тиждень від коронавірусної хвороби померли дві особи, з них одна дитина віком 0-4 роки.

Госпіталізація збільшилась на 14,7%, із загальної кількості госпіталізованих 21,5% становили випадки COVID-19.

За даними вірусологічного моніторингу, циркуляція вірусу грипу А зафіксована, а також циркулювали віруси не грипозної етіології – метапневмовірус, парагрип, аденовірус та SARS CoV-2.

За інформацією лікувально-профілактичних закладів, з початку епідсезону проти грипу було щеплено 5696 осіб, зокрема 4582 медичних працівників. Захворюваність на гострі кишкові інфекції залишилась на рівні попереднього тижня, а вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися в основному спорадично.

Незважаючи на зростання рівня захворюваності, епідемічна ситуація перебуває під постійним контролем медичних установ та органів охорони здоров’я. Усі необхідні заходи вживаються для уникнення подальшого поширення захворювань та забезпечення належної медичної допомоги хворим. А громадянам рекомендується дотримуватися превентивних заходів та вчасно вакцинуватися для зменшення ризику зараження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x