5 причин відвідати Китай цього року

0 коментарів 2781 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Китай – захоплююча країна, яку варто відвідати. З її багатим історичним минулим, унікальною культурою, вражаючими пам’ятками, неймовірними природними краєвидами та смачною кухнею, Китай є місцем, в яке варто зазирнути хоча б раз у житті.


Що подивитися у Китаї?

  1. Пекін – столиця Китаю і велике туристичне місто з різноманітними забавами. Тут ви зможете побачити Велику китайську стіну, Літній палац і Заборонене Місто.
  2. Шанхай – найбільше місто в Китаї з сучасними будівлями і старовинними храмами.
  3. Гванчжоу – це історичне місто з численними пам’ятками, такими як храм Шісічі, ботанічний сад і центр культури Чен-цзя.
  4. Сямінь – це прекрасне островне місто з пляжами і історичними зонами, такими як Гулангю і Женгчен.

Китай – країна, що вражає своєю різноманітністю. Тут не тільки міста-мегаполіси, де кожен може знайти розваги на свій смак. Окрім нестримного життя у містах, Китай також відомий своєю захоплюючою природою. Величні гори, безмежні ріки та красиві озера будуть в захваті від її краси.

Різноманітність природи й культури країни дає можливість кожному знайти щось на свій смак: від спокійних прогулянок селами та відвідування затишних садів до активного відпочинку в горах.

  1. Велика Китайська стінаОдне з чудес світу, Велика Китайська стіна простяглася на тисячі кілометрів. Це неймовірний спосіб пережити історію та культуру Китаю, а також побачити захоплюючі краєвиди.
  2. Гори ХуаншаньГори Хуаншань, або “Жовті Гори”, визнані ЮНЕСКО світовою природною спадщиною. Вони відомі своїми захмарними схилами та дивовижними краєвидами.
  3. Національний лісовий парк ЧжанцзяцзеЦей парк славиться своєю унікальною природною красою, а також тим, що став натхненням для плавучих островів у фільмі “Аватар”. Величні пагорби, мальовничі річки та різноманітні дикі тварини чекають на відвідувачів.
  4. Річка ЯнцзиДруга за довжиною річка в світі, Янцзи, пропонує незабутні круїзи за відповідну плату. Подорожуючи по річці, можна побачити величні гори, захоплюючі пейзажі та історичні місця.
  5. Дуньхуанські печери МоґаоЦі печери також називають “бібліотекою у піску“, оскільки комплекс містить одну з найважливіших колекцій буддійського мистецтва у світі. Ця унікальна історична пам’ятка знаходиться у пустелі Гобі і пропонує відвідувачам вглибитись в давню культуру Китаю.

Поради для українських туристів, які планують відвідати Китай

Кожна подорож починається з підготовки. Ось декілька простих, але важливих порад для українських туристів, які збираються в Китай.

Для того, щоб відвідати Китай, громадянам України спершу потрібно отримати візу. Зробити це можна в посольстві або консульстві Китаю на території України. Якщо ж ви не впевнені, що зможете це зробити, або не маєте на це часу, то віза в Китай может бути оформлена з допомогою SOleks.

Окрім візи, необхідно мати з собою паспорт, що є дійсним ще принаймні на 6 місяців з дати в’їзду в Китай. Також крім паспорта варто взяти з собою дві світлини розміром 3х4.

Не забувайте замовити відповідне медичне страхування до початку подорожі. Медичне обслуговування в Китаї може бути досить дорогим, тому краще піклуватись про свою безпеку заздалегідь.

Якщо ви плануєте подорож в Китай, ці поради допоможуть вам уникути потенційних проблем і зробити вашу подорож комфортнішою.

  1. Вивчіть основи китайської мови. Навіть кілька фраз можуть надзвичайно спростити вашу подорож. Величезна кількість людей в Китаї не говорить англійською, тому будь-яка кількість китайської мови, яку ви зможете вивчити, буде корисна.
  2. Створіть план подорожі. Китай – велика країна з багатьма містами і атракціонами. Щоб встигнути побачити більше, створіть докладний план подорожі.
  3. Переконайтеся, що у вашому розпорядженні є надійний VPN. Велика кількість інтернет-ресурсів, включаючи Google та Facebook, заблоковані в Китаї.
  4. Ознайомтесь з місцевою кухнею. Китайська їжа може дуже відрізнятися від того, що ви звикли їсти в Україні, тому трохи “підготовки” не завадить.
  5. Будьте обережні з водою. Не пийте воду з під крану і завжди носіть з собою пляшкову воду.
  6. Дотримуйтесь місцевих звичаїв і норм поведінки. Це не тільки прояв поваги до місцевого населення, але і засіб запобігання потенційним конфліктам.

Все згадане робить Китай привабливою ціллю для подорожі. Культура, природа та історія чекають на вас. Не вагайтеся, відкрийте для себе цю дивовижну країну!

Коментарі закриті.