Названа страшна цифра знищених російським флотом китоподібних у Чорному морі

0 коментарів 12339 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 16 лютого, національний природний парк “Тузлівські лимани” відзначає дворіччя від початку повномасштабного вторгнення російського флоту в активну фазу війни на Чорному морі. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на еколога та начальника науково-дослідного відділу нацпарку Івана Русєва.


У цей день два роки тому, на території парку, було спостережено масштабну метушню кораблів неподалік від берегу моря, що стало передвісником низки негативних подій. Російські військові судна перекрили суднохідні траси та заміновували акваторію моря, призводячи до блокування руху українського судноплавства. Жертвами цього конфлікту стали не лише цивільні люди, але й незліченна кількість чорноморських китоподібних та природних заповідних територій, які зазнали серйозних пошкоджень.

Названа страшна цифра знищених російським флотом китоподібних у Чорному морі

Згідно з оцінками експертів Національного Природного Парку “Тузлівські лимани”, протягом активної фази війни на Чорному морі було знищено близько 50 000 чорноморських китоподібних та сотні тисяч гектарів природних заповідних територій в Азово-Чорноморському узбережжі.

Названа страшна цифра знищених російським флотом китоподібних у Чорному морі

Проте, навіть у бурхливі часи війни, природа продовжує своє життя. Сьогодні на території парку можна побачити українські кораблі, які доставляють продовольчі товари по “зерновому маршруту”. Це свідчить про відновлення економічної діяльності та намір України залишатися сильною та самодостатньою країною.

Названа страшна цифра знищених російським флотом китоподібних у Чорному морі

Крім того, з кожним днем російський флот отримує відповідь від українських силових структур. Останнім прикладом цього є знищення Головним Управлінням Розвідки Міністерства Оборони України корабля “Цезар Куніков”, який був використаний для перевезення військової техніки та піхоти вартістю понад 110 мільйонів доларів.

Незважаючи на жахливі наслідки війни для природи та людей, українська природа має силу відновлюватися. Неймовірна енергія природи разом з активною підтримкою людей, птахів, рослин та водойм, допомагає українському народові в боротьбі з агресією та відновленні країни після втрат.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x