В області на карантин закрито 57 шкіл – найбільше у Саф’янівській громаді

0 коментарів 18927 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На сьогодні епідемічний поріг серед населення перевищено у трьох областях – Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій. При цьому збільшення захворюваності на ГРВІ зареєстровано у Вінницькій, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернігівській областях. Через таку статистику більшість освітніх закладів у перерахованих областях вимушені були перейти на дистанційний формат навчання. Чи запровадять такий стан в Одеській області, яка теж має чималу цифру серед хворіючого на ГРВІ і застуду населення, зокрема, в освітній сфері, – повідомив директор Департаменту освіти та науки в Одеській області Олександр Лончак, передає “Бессарабія INFORM”.


Свій коментар очільник Департаменту оголосив через численні звернення батьківської громадськості щодо переходу Одеської області на дистанційне навчання, або можливе запровадження карантину через хворобу дітей.

Наразі, за повідомленням медиків, у нас дійсно фіксується сезонний ріст захворюваності на грип та ГРВІ, але епідпоріг не перевищений, тому немає потреби всій області оголошувати карантин чи запроваджувати онлайн-навчання. Не бачимо поки що такої необхідності. Проте є наступні умови. Якщо хворіє 20% школи, то засновник ухвалює рішення про запровадження карантинних обмежень у навчальному закладі, так само, якщо це 20% одного окремого класу, то діти саме цього класу ізолюються на певний період, щоб не розповсюджувати вірус. За оперативною інформацією, станом на 5 лютого у нас всього 58 шкіл у 27 громадах Одещини закриті на карантин. Найбільше у Саф’янівській громаді Ізмаїльського району (16 ЗЗСО), найменше в Роздільнянському районі (по одній школі у двох громадах)“, – пояснив Лончак.

Він зауважив: якщо рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, то Департамент тоді буде рекомендувати закладам освіти перейти на дистанційний режим роботи.

Тому звертаюся до батьків: будьте свідомими, дотримуйтеся заходів профілактики й відповідально ставтеся до здоров’я своїх дітей! Неприпустимо пускати їх з першими ознаками захворювання до школи чи дитячого садочку! Краще зверніться до лікаря. Не наражайте на небезпеку інших учасників освітнього процесу — як дітей, так і педагогічних працівників. А поки працюємо у звичному режимі. Бережіть себе та своїх близьких! Усім, хто хворіє, бажаю якнайшвидшого одужання!“, – підсумував директор Департаменту.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x