В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії

0 коментарів 25974 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Напередодні других роковин Великої війни в Україні, в центральному воєнному клубі в місті Софія відбувся прем’єрний показ документальної стрічки «Листи з війни. Лист 1 – Пульс України», авторкою якого виступила вже досить відома уродженка села Криничне Болградського району, засновниця та директорка ОКО – International Ethnographic Film Festival Тетяна Станєва. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на режисерку.


Цей фільм, замовником якого виступило Міністерство оборони Р. Болгарія, не просто про війну в Україні, про яку ми можемо дізнатися з новин. Він розповідає про те, як виживають солдати на передовій й мирні жителі міст і сіл, про те, як живуть в цій війні українські болгари, про те, як продовжує битися серце України.

Чому саме в Болгарії відбулась прем’єра? Як повідомлялося у тизері до фільму, його авторка – бессарабська болгарка Тетяна Станєва, через цю кінематографічну роботу має на меті звернутися саме до болгар Болгарії, щоб розповісти їм про запеклу боротьбу між життям і смертю, про боротьбу за виживання і збереження цінностей, про надію на те, що добро все-таки переможе. Адже в Болгарії є ще чимало людей, що не знають правду про війну в Україні.

На своїй сторінці в Facebook Тетяна Станєва розповіла, що на прем’єрний показ зібралося чимало людей. Як офіційних гостей – міністр оборони, народні депутати, політики, громадські та культурні діячі, дипломати, військові, бізнесмени Болгарії, так і бессарабці, односельці режисерки, які приїхали з різних куточків світу.

«Однак президент (Болгарії – авт.) не приїхав. Було багато журналістів і камер, інтерв’ю та розмов про Україну, зброю та допомогу… Було багато сліз. Дякую кожному. Я отримала багато обіймів, подарунків і квітів. Дякую», – підкреслила авторка стрічки.

Додамо, що прем’єрний показ супроводжував благодійний ярмарок на підтримку 88-го батальйону морської піхоти, якій пройшов з аншлагом ще до початку трансляції документальної стрічки. Таким чином було зібрано 1 595 болгарських левів.

Гості із задоволенням відвідали фотовиставку «Війна vs Життя» не менш відомого фотографа з Бессарабії Олександра Барона, на якій були представлені його роботи про наслідки війни в Одесі, Херсоні, Ізмаїлі.

Також було проведено аукціон, на якому тільки прапор Георгія з 124-ї бригади ТРО Херсона, героя фільму, пішов за 1850 гривень.

«Відчувалося, що люди не хочуть йти, це товаришування своїх правильних людей наповнює, надихає, окрилює і підносить над війною, землею, всіма негараздами. Це дає відчуття свободи, з яким можна літати… Я чула і читала багато хороших відгуків про фільм, з єдиним зауваженням, що він трохи короткий. Можливо, цей ефект змусить усіх нас замислитися над тим, як ми можемо допомогти справі створення наступних частин…», – додала Тетяна Станєва.

Подивитися трейлер до фільму «Листи з війни. Лист 1 – Пульс України» можна за посиланням 

Фото Олександра Барона та зі сторінки Тетяни Станєвої у Facebook 

В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії В Болгарії відбулась прем’єра документального фільму про війну в Україні, режисеркою якого є уродженка Бессарабії

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x