За сприяння ЗСУ: відомого етнофотографа, журналіста та волонтера з Бессарабії Олександра Барона нагороджено відзнакою Міністерства оборони України

0 коментарів 14040 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями нагорода Міністерства оборони України знайшла ще одного свого героя – уродженця Бессарабії, відомого етнофотографа, волонтера, а також співзасновника та головного редактора антипропагандистського медіаресурсу «Бесарабски фронт» («Бессарабський фронт»), члена Союзу журналістів України Олександра Барона. Йому була передана відзнака «За сприяння Збройним Силам України», повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Олександр Барон не змінив свій фотоапарат на зброю, але кардинально змінилася тематика його фоторобіт. Замість безмежних красивих бессарабських пейзажів, натюрмортів з національними стравами, портретів бессарабських болгар у колоритних національних костюмах, з’явилися фото з жахливими наслідками російських злочинів в Одесі, де він мешкає, на деокупованих територіях Бучі та Ірпені.

А у липні 2022 року Олександр взяв на себе не менш важливу у воєнний час місію –  розвінчування фейків російської пропаганди серед болгар Болгарії. Відтоді, 24/7 разом з командою перекладачів медіаресурсу “Бесарабски фронт” та за підтримки свого земляка, уродженця Ізмаїльського району Геннадія Воробйова, нині – засновника ІТ-компанії Netpeak Bulgaria в Республіці Болгарія, вони доносять до них усю правду про війну в Україні.

Окрім того, разом із Геннадієм, а також іншими партнерами за ці майже півтора року Олександр реалізував чимало проєктів на підтримку ЗСУ та надав гуманітарну допомогу закладам освіти та культури України.

Саме за ці всі внески – інформаційні та гуманітарні, що безумовно сприяють наближенню перемоги України, Олександра Барона й було нагороджено відзнакою МО України.

«Ця нагорода, перш за все, – підтвердження того, що ми на правильному шляху. Вона дуже надихає на те, щоб робити ще більше, навіть на грані можливості. І ми будемо це робити, тому що ми знаємо, як важко нашим хлопцям на фронті, тому що треба допомагати їм, треба не відступати, щоб закінчувати цю страшну війну», – поділився з «БІ» Олександр Барон.

Він не приховує, що відчуває гордість, а ще й велику вдячність кожному зі своєї команди.

«Моя особлива подяка нашим дівчатам, що перекладають новини авторитетних українських ЗМІ на болгарську. Без них у нас нічого б не вийшло. Хоча їм також непросто – у кожної своя робота, сім’я, але вони не зупиняються. Ми кожного дня постійно на онлайн зв’язку — перекладаємо, публікуємо… Тому, вважаю, що отримана мною нагорода – наша загальна маленька перемога. Вона належить не лише мені особисто, а всій команді «Бессарабського фронту», – підкреслив Олександр Барон.

Він додав, що, окрім новин, його команда продовжить реалізовувати гуманітарні програми на допомогу ЗСУ, проєкт «Допоможи українському болгарину на фронті», а також підтримувати заклади освіти.

«Так, на цей момент ми реалізуємо проєкт реконструкції шкільної котельні на два заклади в селі Кубей Болградського району. Там велике котельне обладнання буде замінюватися на більш економічне, щоб воно мало змогу працювати безперервно і, якщо потрібно, з маленькими генераторами, а не мега потужними, що потребують великих витрат. Так що є багато чого, що ще потрібно зробити й реалізувати. І добре, що в нас є такі можливості, є сили. Можливо, ми когось зарядимо своїм прикладом. Принаймні я на це сподіваюся», – сказав на завершення наш земляк та колега.

Колектив редакції «БІ» щиро вітає Олександра Барона з нагородою та бажає подальших успіхів у його важливих справах. І авжеж – більше добрих новин і скорішої новини про Перемогу.

За сприяння ЗСУ: відомого етнофотографа, журналіста та волонтера з Бессарабії Олександра Барона нагороджено відзнакою Міністерства оборони України За сприяння ЗСУ: відомого етнофотографа, журналіста та волонтера з Бессарабії Олександра Барона нагороджено відзнакою Міністерства оборони України За сприяння ЗСУ: відомого етнофотографа, журналіста та волонтера з Бессарабії Олександра Барона нагороджено відзнакою Міністерства оборони України За сприяння ЗСУ: відомого етнофотографа, журналіста та волонтера з Бессарабії Олександра Барона нагороджено відзнакою Міністерства оборони України За сприяння ЗСУ: відомого етнофотографа, журналіста та волонтера з Бессарабії Олександра Барона нагороджено відзнакою Міністерства оборони України

Фото з особистого архіву Олександра Барона

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x