Шахрай з Дивізійської громади виніс з магазина товар на суму майже у п’ять тисяч гривень

0 коментарів 12690 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правопорушник брав у торговельному закладі крам, а у продавчині – реквізити банківського рахунку власника, щоб перерахувати йому гроші. І лише удавав, що через мобільний застосунок здійснював банківську операцію успішно. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну поліцію.


Як стало відомо, до поліції надійшла заява від підприємця про виявлення нестачі товару у власному продуктовому магазині під час проведення планового переобліку. В ході відпрацювання заяви правоохоронці встановили, що до цього причетний один із жителів Білгород-Дністровського району.

Громадянин обирав у крамниці цигарки, алкоголь, продукти, а потім бідкався продавчині, що не має готівки, і просив дозволити йому здійснити розрахунок переведенням коштів з власної карти на платіжний рахунок власника крамниці. Втім, насправді лише імітував перед працівницею успішне здійснення банківської операції через відповідний мобільний додаток, після чого забирав товар і уходив.

За такою схемою протягом тижня зловмисник здійснив шість «покупок» на загальну суму близько п’яти тисяч гривень.

Після того, як поліцейські викрили правопорушника, той зізнався у скоєному.

Зібравши достатньо доказів, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону висунули фігуранту обвинувачення у шахрайстві, зокрема вчиненому повторно. Цей злочин кваліфіковано за ч.ч. 1 та 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершено, і обвинувальний акт скеровано до суду. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує покарання штрафом від 51 до 68 тисяч гривень або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років“, – повідомив тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Правоохоронці зауважують: якщо ви надаєте реквізити рахунка для оплати товарів чи послуг, перевіряйте зарахування коштів. А у разі якщо ви стали жертвою шахраїв, одразу звертайтесь до найближчого територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x