“Почесно служити в підрозділі з таким бойовим досвідом”: аккерманець про 23 загін Морської охорони

0 коментарів 12771 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Моряк-прикордонник Максим родом з Білгород-Дністровського, але останні роки жив у Харкові, де і зустрів повномасштабне вторгнення. Чоловік не міг лишитися осторонь та після повернення до рідного міста вступив до лав 23 загону Морської охорони. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на офіційну сторінку стражів морських рубежів.


У лютому 2022 Максим разом з друзями у Харкові одразу долучився до спротиву: чоловіки почали виготовляти «Бандерівське смузі», так звані коктейлі Молотова, гуртувались в патрулі. Ворог дуже швидко просувався. В передмісті окупанти вели масований артобстріл, бої вже були на околиці міста.

«Я добре пам’ятаю той день, коли почалася війна, почув вибухи та все зрозумів. Спочатку було страшно, але розум переміг емоції», – згадує Максим.

Увесь цей час поряд з хлопцем була наречена. Евакуювати дівчину до її батьків не вдалося, оскільки її містечко вже було під контролем ворога. Тому Максим повіз дівчину в Білгород-Дністровський.

В рідному місті пішов у військкомат, але мобілізуватись одразу не вдалось. Згодом чоловіку зателефонували з військкомату і запропонували проходити службу у 23 загоні морської охорони.

«Не вагався ні хвилини. Для мене почесно служити в підрозділі з таким бойовим досвідом. Я не можу відсиджуватися на дивані, працювати на звичній роботі та сподіватися, що моє місто оминуть обстріли та руйнування. Я потрібен тут. Я маю захищати своїх рідних», – наголосив прикордонник.

"Почесно служити в підрозділі з таким бойовим досвідом": аккерманець про 23 загін Морської охорони

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x